En tidlig mandag i september, dro sangeren fra Engelsviken inn til Oslo for å delta på en åpen audition.

– Jeg hadde nettopp vært gjennom en runde som jeg ikke hørte noe fra, så jeg var ikke veldig gira på å gjøre enda en audition, men da en venn av meg tipset meg om Les Misérables, bestemte jeg meg for å dra, forteller Gjerløw Larsen.

Tøff auditionrunde

På en scene sammen med 20 andre kandidater, måtte hun fremføre deler av sangen «Turning».

– Jeg har aldri vært med på å gjøre en audition i puljer før, så det var en ny opplevelse.

Det gikk ikke lang tid før Gjerløw Larsen var ønsket tilbake for en ny auditionrunde.

– Samme kveld var jeg på en annen øvelse, da jeg fikk en mail om callback. Man er jo alltid litt nervøs når det gjelder auditions, humrer hun.

Fikk rolle

Av rundt 850 kandidater, ble 15-20 personer plukket ut til ensembleroller, og Engelsviken-sangeren hadde kvalifisert seg til en av plassene.

– Det er utrolig gøy. Dette er jo min første rolle på en så stor oppsetting i Oslo.

Enormt forhåndssalg

Forestillingen som har premiere på Folketeateret 8. september, har allerede forhåndsolgt over 45.000 billetter.

– Til sammen blir det rundt 50 forestillinger utover høsten, samt at det er forespeilet noen utover nyåret også. Jeg skal pendle til og fra Oslo mellom forestillingene, men dette er så gøy å få lov til å være med på, at jeg ikke tenker noe videre på det, forteller Larsen.

I mai skal hun delta på to workshoper, før det utover sommeren drar seg på med hyppigere og hyppigere øvelser.

– Det er rett og slett en drøm som går i oppfyllelse. Det å få lov til å være med på en så stor musikal, har stått høyt på lista lenge, legger hun til.

Spiller med Dennis Storhøi

Tidligere har Fredriksstad Blad skrevet om at Dennis Storhøi skal spille «Thénardier» i den samme oppsettingen, en skuespiller Gjerløw Larsen gleder seg til å dele scene med.

– Det er kjempehyggelig å jobbe med Dennis Storhøi. Jeg har aldri jobbet med han tidligere, så det er noe jeg ser frem i mot, avslutter hun.