Gi Kuran en siste sjanse!

I tillitstrøbbel: Lars Petter Kuran har virkelig surret det til de siste dagene.

I tillitstrøbbel: Lars Petter Kuran har virkelig surret det til de siste dagene.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Kontrollutvalgslederen kan ikke tillate seg flere feiltrinn som lørdagens hendelser, mener Fredriksstad Blad.

DEL

LederIntet overrasker oss lenger i den betente utbyggingsstriden i Husebukta. I sakens tolvte år (!) har det hele nådd et foreløpig klimaks. Først gjennom en hastebehandling i kontrollutvalget som tok alle på senga, dernest et famøst lydbåndopptak. Sentralt i det hele; kontrollutvalgsleder og Høyre-politiker Lars Petter Kuran.

I ettertid fremstår det som nærmest ubegripelig hvor klossete kontrollutvalgslederen agerte sist lørdag. Først tar han opp en samtale med en representant for Husebukta-utbyggerne, så går han rett i et møte med en utbygningsmotstander – merkelig nok en lørdag kveld – og spiller av båndet. Det er rett og slett elendig dømmekraft. Nå er Kuran anmeldt for brudd på personvernloven, og vi kan ikke skjønne annet enn at han er erklært inhabil for videre befatning med utbyggingssaken på Hankø.

Det er ingen tvil om at tilliten til Kurans virke som fremtredende lokalpolitiker er særdeles tynnslitt, og han vil ha en lang vei å gå for å bygge opp sitt renommé igjen. Samtidig skal han ha honnør for at han raskt og tydelig var ute og beklaget lydbånd-misèren. Det står alltid respekt av politikere som er i stand til å innrømme feil, det burde vært flere av dem. Men viktigst; i løpet av sine to år som kontrollutvalgsleder har Lars Petter Kuran markert seg som en offensiv og uredd politiker. Under hans ledelse har kontrollutvalget tatt tak i flere aktuelle saker, slik som nå sist varslingsrotet og sviktende faktureringsrutiner i teknisk drift.

Fredriksstad Blad mener derfor at Lars Petter Kuran fortjener en videre sjanse som lokalpolitiker, men han kan ikke tillate seg flere feiltrinn som lørdagens hendelser.

Det står alltid respekt av politikere som er i stand til å innrømme feil, det burde vært flere av dem.

Artikkeltags