Dere har ikke hørt det siste fra trenernomaden Trulsen

SNART TILBAKE.  Lasse Trulsen vil snart komme til å stjele overskriftene igjen.

SNART TILBAKE. Lasse Trulsen vil snart komme til å stjele overskriftene igjen.

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter 25 år i trenermanesjen innvilget Lasse Trulsen (56) seg et hvileår. Men han lover at folk snart skal få høre ham på sidelinjen igjen.

DEL

– Jeg følte at jeg trengte å ta en pause fra fotballen, selv om jeg i vinter hadde tre-fire konkrete tilbud. Det var greit med et hvileår, men allerede nå begynner det å krible i en gammel trenerkropp. Det er tross alt på sidelinjen jeg hører hjemme, sier Lasse Trulsen.

Krydder i tilværelsen

I et kvart århundre har han vært et krydder i tilværelsen innen lokalfotballen. Han startet opp som trener for Torsnes i 8. divisjon i 1991, og siden er det snart ikke en klubb i nærmiljøet han ikke har vært innom. På CV-en har han på strak arm ledet Nylende, Torp, Rakkestad, Østsiden, Sprint/Jeløy, Sarpsborg FK, Østsiden, Torp og Lisleby.

– Hvordan får du dagene til å gå?

– Jeg får jo ekstra god tid til å se fotball. Tirsdag fikk jeg med meg Begby mot Tronvik, før jeg reiste ned for å se Selbak mot Kvik-Halden II. Onsdag blir det en tur på Torp for å se serieåpningen der. Som du skjønner får jeg god tid til å få den rette oversikten, sier Trulsen som samtidig roser Fredriksstad Blad for deres satsing på TV-sendte kamper fra de lavere divisjoner.

– I gamle dager var det stor oppmerksomhet også rundt breddeklubbene, så de fortjener å komme frem i lyset igjen, sier han.

Mangel på dugnadsånd

– Er det noe som bekymrer deg rundt lokalfotballen?

– Jeg registrerer at mange sliter med dugnadsarbeidet, noe jeg også merket de siste fem-seks årene. Skal du være trener i dag er det ønskelig at du også skal være oppmann og fysioterapeut. Jeg trives greit med det jeg, men ikke alle gjør det, konstaterer han.

– Er det klubber du opplever drives bedre enn andre?

– Det er vel ikke å legge skjul på at de gjør mye rett i Råde, men de har muligens økonomiske muskler til å gjøre det.

– Hva med FFK?

– De står bokført med tre poeng på tre kamper, noe jeg også hadde kalkulert med på forhånd. Jeg hadde regnet med at de skulle slå Mjøndalen hjemme, mens de skulle ha tapt mot Start og Sandnes Ulf. De har til nå fremstått bedre enn i fjor, hvor de har virket litt strammere organisert. Samtidig er jeg ikke enig i Erik Pedersens kommentar om det var årsbeste mot Sandnes Ulf. Det laget viste i Kristiansund i serieåpningen var absolutt bedre, sier Trulsen på utpust.

Gjest i Podkast

– Hva blir din neste trenergjerning?

– Det er usikkert. Det som er sikkert er at jeg skal tilbake, men i mellomtiden får jeg god tid til å se meg litt rundt. 

Her kan du høre Lasse Trulsen som er gjest i fotballmagasinet Podkast, hvor han er med på diskusjonen om breddefotball med Joacim Jonsson, André Solvang og Kristian Bolstad.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags