Gå til sidens hovedinnhold

Ap har ikke tillit til Lars Petter Kuran som kontrollutvalgsleder

•Lydbåndopptak kostet ham vervet •Ville gjerne fortsette som leder •Uvisst hvem som overtar •Valg 15. oktober

Artikkelen er over 5 år gammel

Høyre må finne en ny leder til kontrollutvalget. Lars Petter Kurans lydbåndopptak i juni får følger.

Ordfører Jon-Ivar Nygård (Ap) bekrefter at Høyre må skaffe en erstatter. I sommer sendte ordføreren en beklagelse til Hankø-utbyggernes advokat Rasmus Os på vegne av Fredrikstad kommune, hvor han understreket at Kurans lydbåndopptak ikke var akseptabel opptreden fra en folkevalgt. Nygård reagerte på at Kuran hadde tatt opp en samtale med Os på bånd og senere spilt den av for utbyggingsmotstander Harald Zwart.

– Feil av folkevalgt

– Som privatperson kan Lars Petter Kuran gjøre opptak av en samtale han selv er del i, men ikke i kraft av å være folkevalgt og leder av et kontrollutvalg. Min tillit til Kuran er sterkt svekket, og jeg håper Høyre finner en annen kandidat dersom partiet skal ha lederen for kontrollutvalget etter høstens valg, sa Nygård til FB.

Kuran la seg flat og beklaget.

– Min håndtering av denne saken har vært klanderverdig. Dette beklager jeg på det sterkeste både overfor den berørte parten og overfor Fredrikstad kommune, skrev Kuran i en kronikk i Fredriksstad Blad.

Står ved lag

Aps gruppeleder Atle Ottesen sier til FB at synspunktet om å si nei til Kuran som leder ikke er endret. Det er opposisjonen, i praksis Høyre, som skal lede kontrollutvalget de neste fire årene. Men det er bystyret som velger komitémedlemmer, og flertallet kan sette foten ned.

Lars Petter Kuran ønsker ikke å svare på spørsmålet om han vil stille på nytt. Han viser til at det pågår en intern prosess i partiet, hvor alle folkevalgte får komme med ønsker.

– Vil gjerne fortsette

I et innlegg på sin Facebook-side gir han klart uttrykk for at han gjerne ville fortsette:

– Jeg håper virkelig på å få lov til å fortsette i kontrollutvalget jeg også. Synes vi har fått gjort mye og viktig arbeid sammen frem til nå, og ønsker virkelig å fortsette arbeidet. Et sterkt, uredd og tydelig kontrollutvalg er helt nødvendig slik det politiske landskapet blir de fire neste årene.

 

Kommentarer til denne saken