Klavestad stiller ut i gammel prestegård

Hoper seg opp: Stua til Lars Ole Klavestad  flyter over av snurrealistiske bilder som skal stilles ut i Ringebu Prestegard i Oppland. Foto: Svein Kristiansen

Hoper seg opp: Stua til Lars Ole Klavestad flyter over av snurrealistiske bilder som skal stilles ut i Ringebu Prestegard i Oppland. Foto: Svein Kristiansen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Idylliske Ringebu Prestegard skal i hele sommer huse nymalte snurrealistiske bilder signert Lars Ole Klavestad.

DEL

Utstillingen åpner lørdag 6. juni og varer frem til 1. september.Klavestad deler utstillingsflaten med sju andre norske kunstnere.

Egen kunstform

Siden 2002 har Lars Ole Klavestad vært tro mot kunstformen han har gitt navnet snurrealisme.

De særpregede, fargesterke akvarellene tar oss med inn i en forunderlig fantasiverden, dog innenfor rammen av et klart grafisk uttrykk.

– På Ringebu kommer jeg til å stille ut ca. 30–40 bilder i varierende størrelse. Det er ingen rød tråd, men samtlige kunstverk er laget med tanke på denne utstillingen, sier han og viser rundt i stuen som er overfylt av snurrealistiske bilder.

Spent på mottagelsen

De siste årene har multikunstneren Lars Ole Klavestad vanligvis holdt en til to utstillinger i året. Bare unntaksvis brenner han inne med usolgte bilder.

– Jeg pleier å selge rubb og stubb. Dette er første gang jeg stiller ut på Ringebu, så jeg er selvfølgelig ekstra spent på mottagelsen. Men jeg har allerede forhåndssolgt noen bilder, så magefølelsen er god, smiler han.

Ringebu Prestegard ligger vakkert til like ved Ringebu Stavkyrkje i Oppland fylke.

Kulturelt sentrum

Sammen med kirken og den gamle Gildesvollen, som er Ringebu kommunes tusenårssted, danner de historiske stedene et kulturelt sentrum i kommunen.

Siden 1997 har Prestegarden gjort nytte som galleri og serveringssted.

10. i rekken

Årets sommerutstilling er den 10. i rekken, og den første uten Jacob Weidemanns karakteristiske bilder.

I tillegg til Klavestad, får publikum bivåne kunst av Reidar Fritzvold, Rune Amrud, Kirsten Kokkin, Luca Berti, Claus Køltzow, Kari Mølstad og Yngve Havstad.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags