Læring eller kos? Ja takk, begge deler!

–  Skoleforskningen viser at trivsel (eller skal vi kalle det kos?) er svært viktig for elevenes læring, skriver Mona Mathisen.

– Skoleforskningen viser at trivsel (eller skal vi kalle det kos?) er svært viktig for elevenes læring, skriver Mona Mathisen. Foto:

Av

Mona Mathisen, Ap, svarer Aleksander Abelsen, H: – Det er helt supert hvis elevene koser seg når de har praktisk-estetiske fag! Det legger nemlig et godt grunnlag for læring og faglig motivasjon.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I sitt svar til mitt debattinnlegg om ny eksamensordning er det et par ting det ser ut til Aleksander Abelsen (H) har misforstått.

For det første skriver han: «Praktisk-estetiske fag skal ikke være kosetimer og de er ikke annenrangsfag.» Mener Abelsen at disse fagene er annenrangs i dag? Det er i så fall en urettferdig nedvurdering av lærere som underviser i de praktisk-estetiske fagene og som tar elevenes læring på alvor.

Abelsen skriver også at det ikke er en god løsning å «dytte mer penger uten noen krav inn i disse fagene». Jeg ser det på en litt annen måte. Det er viktig å gi de praktisk-estetiske fagene bedre økonomi, slik at kravene som allerede ligger der kan oppfylles. For hvis Abelsen tror at målstyring og faglige krav er fraværende i dag, kan jeg trøste med at fagenes læreplaner inneholder en lang rekke kompetansemål og faglige krav som undervisningen skal dekke. Disse er styrende for undervisningen, uansett om elevene får standpunktkarakter eller blir trukket ut til eksamen. Abelsen kan studere dem på Utdanningsdirektoratets hjemmeside (Udir.no).

Her kan vi også lese at skoleforskningen viser at trivsel (eller skal vi kalle det kos?) er svært viktig for elevenes læring. Derfor er det helt supert hvis elevene koser seg når de har praktisk-estetiske fag! Det legger nemlig et godt grunnlag for læring og faglig motivasjon.

Heldigvis ser det ut til at Abelsen og jeg er enige om målet, nemlig å legge til rette for at elever velger praktiske fag i sin videre utdanning.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken