Men nå bryter den internasjonale betalingsgiganten Paypal dette monopolet, ved å lansere en vennebetalingstjeneste som er en direkte konkurrent med Vipps.

I tillegg til å fungere i Norge, kan du også overføre direkte til personer i totalt 25 land.

Går på epostadresse

Mens Vipps baserer seg på telefonnummeret til den du skal overføre penger til, er egentlig Paypal internoverføringer i deres eget system. Måten du søker opp personer på, er derfor gjennom deres epostadresse.

Siden det er betydelig enklere å skrive inn et åttesifret nummer, enn en «Hotmail-adresse-du-opprettet-på-90-tallet», kan du laste opp hele kontaktlisten din slik at du slipper å skrive inn den lange adressen.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Utfordringen ser ut til at den registrerer alle epostadresser helt uavhengig av om de er aktive PayPal-brukere eller ei, så en må holde tunga rett i munn.

I tillegg til rene vennebetalinger, inkludert muligheten til å sende forespørsler om penger, har også appen fått en egen funksjon for å opprette innsamlinger av forskjellige slag.

LES OGSÅ: Barn under 15 år kan også bruke Vipps

Gebyrfritt

Ifølge Paypal er det hos dem ikke noen gebyrer forbundet med overføring, mens Vipps tar én prosent i gebyr på alle transaksjoner over 5000. Det betyr at Paypal vil ha en fordel på ved kjøp og salg av brukte varer.

Paypal har så langt ikke kunnet svare oss på om overføringene i Paypal registreres som kontantuttak eller kjøp på kredittkortregningen. Det vil kunne ha betydning på gebyrer og renter på selve kredittkortbruken.