Bestill FB+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold.

Lørdag kveld skrev Nordlys om den storstilte jakta i Burfjord etter de forsvunne hundene Scott og Elida.

De to kompisene hadde fått ferten av en rev og føk til skogs - og borte ble de.

Etter en storstilt leteaksjon har hundene dukket opp igjen av seg selv.

Sto på verandaen

Nina Mathisen i organisasjonen «Med hjerte for hunder på rømmen» forteller om en lykkelig slutt på historien.

- Elida dukket opp på søndag. Hun sto bare på verandaen da eierne kom hjem. Hun var knusktørr, men litt kald, forteller Mathisen.

Mandag dukket også kameraten Scott opp igjen.

- Han sto ute på trappa og skrapte på døra. Eierne brøt ut i dét gledeshylet da jeg snakket med dem på telefonen, forteller Marthisen.

Mathisen, som bor i nærheten av Garderm – over hele landet. Blant annet bidrar hun med å lage savnet-plakater, sprer ordet og følger opp hver enkelt sak.

Facebook-gruppen til organisasjonen hennes har over 25.000 medlemmer.

- En merkelig sak

Men selv om historien har fått en lykkelig slutt, er mysteriet like stort både for eierfamilien og Nina Mathisen i organisasjonen «Med hjerte for hunder på rømmen» er merkelig.

- For det første er det litt snodig at de dukket opp igjen, tørre og fine i pelsen. Det andre er at disse to hundene alltid henger sammen som hjerteris. Tidligere i vinter måtte de bæres ned fra fjellet fordi de hadde fått så mye snø i pelsen. Tidligere har de enten blitt funnet sammen etter å ha forsvunnet en stund, eller så har de kommet hjem sammen, sier Mathisen.

Derfor undrer eierne seg over hva de to kameratene egentlig har opplevd de siste dagene.

- Det er en merkelig sak. Det viktigste er at historien har fått en lykkelig slutt. Men mysteriet består altså, sier Mathisen i organisasjonen «Med hjerte for hunder på rømmen».

Landet Rundt skal speile de beste artiklene fra de 70 andre Amedia-avisene. Fredriksstad Blad publiserer to-tre av disse hver dag for å gi våre lesere et innblikk i nyheter, hendelser og kuriøse saker fra Landet Rundt.