Det er de samme som til vanlig gir økonomisk rådgiving i NAV, som fremover hver tirsdag i tidsrommet 14-16 skal gi en håndfull økonomisk rådgiving.

Alt du må gjøre er å dukke opp på Hovedbiblioteket tirsdag klokken 13.30. Da legges åtte kølapper ut.

Rådgiverne er ansatt i NAV på Kråkerøy, og Fredriksstad Blad har fortalt om tjenesten tidligere i høst:

– Vi gjør dette for å nå ut til flere enn vi kan her fra NAV sine kontorer, sier Tonje Engebretsen. Hun er siviløkonom og en av rådgiverne som tirsdag ettermiddag møter folk på et kontor biblioteket har lånt ut.

Lån en en økonomisk rådgiver – helt gratis

Har du problemer med å disponere pengene slik at de strekker til gjennom hele måneden? Har du gjeld som du har vanskeligheter med å få betalt tilbake?

Nå kan du møte en økonomisk rådgiver i Fredrikstad kommune og få gratis rådgivning om din privatøkonomi på Fredrikstad bibliotek.

Dette er et tilbud for alle innbyggere i kommunen. Rådgivningen dekker ikke investeringsrådgivning eller rådgivning for bedrifter og egen næring.

Rådgiverne kan blant annet hjelpe deg med å få oversikt over din gjeld, sette opp et budsjett og ringe til kreditor sammen med deg.

Hvordan fungerer tilbudet?

Du får 15 minutter sammen med en rådgiver.

Tirsdager klokken 13.30 legges det ut åtte kølapper til veiledningen som starter en halvtime senere.

– Ett kvarter per person. Rekker dere å gi råd på 15 minutter?

– Vi har lånt modellen fra Advokatvakten som har en tilsvarende ordning, men er det færre enn åtte som dukker opp, kan det sikkert bli mer tid på hver enkelt om det er behov for det. Vi åpner også opp for oppfølging senere, forteller Engebretsen.

Tilbudet er helt ferskt, og klokken halv to i dag hadde foreløpig ingen møtt opp for å få råd:

– Vi er sikre på at behovet er til stede. Nå må vi bare få ut informasjon om at tilbudet finnes, sier siviløkonomen.