Gå til sidens hovedinnhold

Lager podkast om mobbing

Artikkelen er over 2 år gammel

Hvordan oppstår mobbing i barnehage og skolen? Det er et av spørsmålene som diskuteres i Østfold fylkeskommunes nye podkast.

– Forskning viser at noen barn blir født med lederegenskaper. De kan bli suverene ledere etter hvert, men i tidlig alder trenger de korrigering og hjelp. Det ansvaret er det vi voksne som må ta, sier mobbeombud for barnehage og grunnskole, Beate Mellemsether i den første utgaven av Østfoldpodden.

Hun gjester podkasten sammen med elev, lærling og mobbeombud Henrikke Bugdø-Aarseth som jobber for elever på videregående skole og lærlinger.

Fylkeskommunen arbeider med en rekke oppgaver som angår alle østfoldinger, uten at østfoldingene nødvendigvis tenker mye på det. 

– Tema i første episode – mobbing – er et slikt eksempel. Østfolds to mobbeombud jobber hver eneste dag, i samarbeid med skoler, barnehager og elever for å bekjempe mobbing i Østfold-samfunnet. Både Beate og Henrikke sitter dermed på mye kunnskap, som kan være nyttig og interessant å høre om for både elever, lærere, foreldre og andre som jobber med eller blir berørt av mobbing, sier informasjonssjef Tone Stenbek i Østfold fylkeskommune. 

Flere temaer

I løpet av våren vil det komme flere episoder. Vikingeskipsfunnet i Halden, russefeiring og regionreformen er aktuelle tema.

– Podkast er et spennende format å prøve ut for oss. Vi kan senke skuldrene litt, samtidig som vi kan la en interessant samtale flyte litt ut, dersom det er hensiktsmessig. Målet vårt er å gi innsikt og kunnskap om mye av det vi jobber med i Østfold fylkeskommune, og som angår alle oss som bor i Østfold-samfunnet, sier Stenbek.

Kommentarer til denne saken