La læreren være lærer!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Elin Tvete: – Det daglige arbeidet med elevene må gå foran store vyer og høytsvevende planer. Rapporteringskrav fra «oven» tar knekken på motivasjonen til både lærere og rektorer.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Senterpartiet ønsker en kommune bygget på tillit og gjensidig respekt. Rapporteringskrav fra «oven» tar knekken på motivasjonen til både lærere og rektorer. Vi ønsker ikke en kommune eller et samfunn som er bygget på en grunnleggende mistillit til medarbeidere, der kontroll og overstyring trumfer sunn fornuft og kloke vurderinger. Senterpartiet ønsker at lærere skal få være pedagoger og jobbe frem gode undervisningsopplegg i samarbeid med kollegaer, til elevenes beste.

Skoleutvikling og profesjonsutvikling er også viktig, men det daglige arbeidet med elevene må gå foran store vyer og høytsvevende planer. Rektorer må være på skolen, tilgjengelig for lærere, elever og foresatte, ikke bundet opp i møter der de får pålegg om å innfri umulige krav stilt av oss overambisiøse politikere. Pedagogisk psykologisk tjeneste (PPT) må ha kapasitet til å støtte skolene når behovet melder seg, ikke etter 3-6 måneder når utfordringene har vokst seg store og uhåndterlige.

I skolen har vi mange menneskelige ressurser. Alt fra kontorpersonale, vaktmestere, renholdere etc. Mange hender er borte. Støttefunksjonene er presset og man kaller det for effektivisering. Sannheten er at det skal spares i kommunale budsjetter. Når mennesker blir borte, forsvinner også mye annet på veien. I tillegg til å gjøre jobben sin, har disse trygge, voksne bidratt til trøst, sette på et plaster, ringe hjem og ikke minst å se eleven i situasjoner der læreren ikke alltid kan være.

Senterpartiet vet at jobben disse yrkesgruppene har gjort i barnehager og i skolen er svært verdifull. Noen må ta ansvar for helheten. Det blir mer på de som er tilbake. Dessverre. Senterpartiet ønsker ikke en slik utvikling. Barna er vår fremtid.

Senterpartiet går til valg på et tillitsløft i kommunen, vi skal forenkle rapportering, rydde i antall tester og jobbe for at støttefunksjonene rundt skolene styrkes.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken