Kystlotteriet: – Nå trenger vi næringslivets hjelp

RYDDET KRÅKERØY: Skjærgårdstjenesten stilte med båter da Kystlotteriet og Hold Norge rent dro igang ryddeaksjon på Kråkerøy tidligere i år. Nå håper de noen kan hjelpe dem med busser.

RYDDET KRÅKERØY: Skjærgårdstjenesten stilte med båter da Kystlotteriet og Hold Norge rent dro igang ryddeaksjon på Kråkerøy tidligere i år. Nå håper de noen kan hjelpe dem med busser. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

8. juni skal Kystlotteriet ha med seg 450 elever ved Frederik II ut for å rydde søppel langs Glommastien, men de trenger busser til å kjøre dem frem og tilbake.

DEL

– Vi er heldige og har mange frivillige, men når det kommer til utgifter er det ikke like enkelt å få folk med seg, sier Kystlotteriets Sten Helberg.

Trenger fire busser

Nå håper han næringslivet i byen kan stille opp, og sponse dem med busser neste torsdag.

– Kråkerøy elektriske har startet med å sponse oss med én buss den dagen, og Dammyr Bygg har tatt stafettpinnen videre. Nå håper vi flere kan kaste seg på slik at vi får elevene ut til de områdene som er verst her i byen, sier han.

Helberg anslår at det koster litt overkant av 4000 kroner å disponere en buss i det tidsrommet de trenger dem. Totalt har de behov for åtte busser for å utnytte elevenes arbeidskraft fullstendig. Noen er altså dekket, men de trenger fire til.

– Jeg håper så inderlig at vi kan dra dette i land, legger han til.

Rydder mange kilo

Dersom de får alle de 450 elevene ut i områder med mye søppel vil de kunne legge ned opp mot 1200 arbeidstimer i løpet av en dag. Det er bare to måneder siden de tok med seg nærmere 300 elever fra Glemmen videregående skole ut for å plukke søppel langs Glommastien. Da ryddet elevene 60 sekker søppel, men ikke hele stien ble ren.

– Det er fortsatt noen områder som ikke ser bra ut, og de vil vi ta nå. I tillegg kommer vi til å ta noen bekker og far som renner ut i havet. Det er ikke så mye som skal til for å gjøre en stor forskjell, sier Helberg.

Aksjonen med elevene fra Frederik II blir den største som noen gang er arrangert i Østfold, og den går inn som en del av undervisningen. Om næringslivet ønsker å bidra bes de ta kontakt med Sten Helberg på telefon (954 41 730)

STOR AKSJON: Slik så det ut da 280 Glemmen-elever gjorde seg klare for å plukke søppel i fjæra for to måneder siden.

STOR AKSJON: Slik så det ut da 280 Glemmen-elever gjorde seg klare for å plukke søppel i fjæra for to måneder siden. Foto:

Artikkeltags