(Halden Arbeiderblad)

– Det koker. Ikke bare hos oss, men i hele Fotball-Norge. Husk at totalt 14 klubber i 2. divisjon er ferdigspilt for sesongen, og her finnes det mange gode fotballspillere som har lyst til å spille mer fotball i 2020.

Midtstopper og spiss

Det sier Haris Juklo, daglig leder i Kvik Halden.

To av spillerne haldenserne har signert i kveld, kommer nettopp fra klubber som er ferdigspilt.

* Ådne Midtskogen, Florø
* Markus Kaasa, Bærum

– Ådne er en 21 år gammel midtstopper, med fortid i Elverum og HamKam. En meget spennende tilvekst for oss. Både Florø og spilleren selv var positive da vi tok kontakt, og han kommer til Kvik på utlån. Trolig er han med på trening allerede i morgen (tirsdag), sier Juklo.

– Markus er spiss. Han øste tidligere inn mål for Gjelleråsen, og har i år scoret seks av Bærums elleve mål i serien i den andre 2. divisjonsavdelingen. En typisk boksspiller, som vi skal fore med innlegg og baller. Han kommer også til oss på utlån, og er på plass i Halden tirsdag.

Kan komme enda én

I tillegg har Kvik Halden hentet den sentrale midtbanespilleren Jørgen Pettersen, fra Trosvik. Han var ett år i FFK-systemet, men har de siste sesongene spilt collegefotball i Oklahoma og Illinois.

– Dette er en internasjonal overgang, så det vil da litt lengre tid før denne er klar. Vi har skrevet avtale med Jørgen ut sesongen. Han er en fotrapp, ballsikker og fotballklok midtbanespiller, sier Juklo.

Tre spillere inn, og fortsatt er det noen timer til midnatt.

– I utgangspunktet er vi ferdige, men det kan komme én til, sier Juklo.

Kjemper om opprykk

– Har dere måttet strekke dere langt økonomisk?

– Nei, dette er helt innenfor våre rammer. For oss er det helt selvsagt å drive økonomisk ansvarlig. De to førstnevnte kommer som sagt på utlån, og ikke for noen av disse tre er det snakk om store utgifter, svarer Juklo.

Kvik Halden ligger på fjerdeplass i 2. divisjon. Med seks kamper igjen å spille kjemper haldenserne først og fremst med Hødd, Skeid og Alta om andreplassen – som gir opprykkskvalifisering.

De rød/hvite har hatt – og har fortsatt – en lang skadeliste, og det er blitt kun ett poeng på de siste tre seriekampene. Nå hentes det inn forsterkninger for å blåse liv i håpet om opprykkskamp helt inn.

Mathias Engebretsen, Deni Hasanagic og Ole Strømsborg er tilbake fra sine skader, mens det kan være håp for at Filip Westgård og Björn Berglund er tilbake om noen uker. Ferdigspilt for sesongen er imidlertid midtstopperne Dardan Sæter-Mehmeti og Patrick Sæbø, samt langtidsskadde Albert Makiadi.