Far og sønn Thorenfeldt viser Hvalernaturen

Fugler på veggen: Axel Thorenfeldt har malt fuglemotiver. De henger oppe i kunstgaten til 13. august.

Fugler på veggen: Axel Thorenfeldt har malt fuglemotiver. De henger oppe i kunstgaten til 13. august. Foto:

I åtte uker kan du nyte far og sønns naturmotiver i kunstgaten på Hvaler rådhus. Fra 17. juni til 13. august er det Thorenfeldtsk på veggene.

DEL

Kunstgaten får 47 akvareller og tusjtegninger, mange av dem med fuglemotiver. Den unge mannens verker pryder allerede rådhuset på Skjærhalden, og Alex skal til høsten starte på en biologiutdannelse. Han er opptatt av naturen som sin far Dag.

– Jeg har bilder i flere størrelser, det største måler 50 x 70 centimeter, men de fleste ligger mellom 10 x 15 til 30 x 40, forklarer han.

Dag Thorenfeldt og kona er blitt økologiske gårdbrukere, og for første gang siden han flyttet til Hvaler, er det utstilling. Mannen er mest kjent for portretter, men denne gangen har han fanget flere sider av naturen på Hvaler gjennom objektivet.

Bildet hans i denne saken viser en kråke på toppen av en mast på Skjærhalden.

– Kråka er en klok fugl, og jeg har vært opptatt av fugler siden jeg var fire år. Min sønn har arvet interessen for naturen, sier faren.

– Vi bor her på 14. året nå, og nå var det på tide å få en utstilling. Naturen dominerer, men jeg har en portrettvariant der min sønn har en frosk i pannen, humrer Thorenfeldt.

Det er Hvaler kunstforening som står bak utstillingen.

  • Art Ranger selger godt: Forsommerutstilling på Soli Brug 

Artikkeltags