Stilsikre smykker i kunstforeningen

Spesielle uttrykk: Dina Halds smykker er ofte litt naive i uttrykket. Men de krever mange timer jobb for å bli ferdige.

Spesielle uttrykk: Dina Halds smykker er ofte litt naive i uttrykket. Men de krever mange timer jobb for å bli ferdige. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Smykkerkunstner Dina Hald stiller ut i Fredrikstad kunstforening fra 27. mai. Hennes smykker er en blanding av sølv og emalje.

DEL

Oslo-kvinnen har utdannelse fra Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo, institutt for metall, og har arbeidet med smykker i sølv og emalje siden 1993. I dag bor og arbeider hun i kunstnerkolonien Trolltun på Bøler i Oslo.

Utstillingen i Fredrikstad kunstforening vil omfatte en serie smykker som kan glede både voksne og barn. Arrangøren mener at smykkene kjennetegnes ved at de er figurative, todimensjonale, fargerike, grafiske og lekne.

Inspirasjonen kommer fra former og farger rundt oss og kombinasjoner av disse. Kunstneren elsker en god strek med spenst, ledighet og dynamikk. Når hun skaper smykkene tar hun med seg spennet i strekene. De blir levende og sterke, som i tegningene.

Hun overfører tegningene sine til et edelt metall, fargelegger det med glass i alle mulige farger, så man kan bære dem med seg som eksklusive smykker.

Smykkene kan fremstå som naive i uttrykket, men bak hvert enkelt smykke ligger mange timers arbeid fra første skisse til siste polering.

Artikkeltags