Gå til sidens hovedinnhold

Her er stipendvinnerne på sommerutstillingen

Artikkelen er over 3 år gammel

Sommerutstillingen dro i gang fredag kveld med åpning og stipenddryss. 140.000 kroner ble delt ut til fire heldige vinnere på Østfold Kunstsenter. Tre av har tilhørighet her i byen.

For det var to produksjonsstipender fra Bildende Kunstneres Hjelpefond på 50.000 kroner hver, Fredrikstad kommunes kunstnerstipend lyder på 25.000 kroner og SG Arkitekters stipend er på 15.000 kroner. I tillegg vanker det ære fra Østfold Arkitektforening. Trine Eriksen delte ut på vegne av ØKS, Ole-Henrik Holøs Pettersen for kommunen og Pernille Kolstad Heen for SG Arkitekter.

Fredrikstad-vinner

Juryens begrunnelse for tildeling til Linda Spaun Hauglie fra Fredrikstad:

Stipendet på 50.000 går til en kunstner som viser stor bevissthet rundt materialitet, håndverksmessige tradisjoner og det formale uttrykket. Konstruksjon og dekonstruksjon er viktige verktøy i den skapende prosessen og verkene viser tydelige spor av dette. Et bærende element i arbeidene er den risikoen kunstneren tar når hun etterbehandler de ferdige flatene med kjemikalier. Resultatet blir dynamiske overflater med fascinerende fargespill og teksturer som leder tanken mot forgjengelighet, skjørhet og kontrastene mellom det industrielle og det kroppslige.

Skiptvet-vinner

Andre vinner av 50.000 kroner var Søssa Jørgensen fra Skiptvet.

Juryen sier: Stipendet går til en kunstner som arbeider med ulike medier på ulike arenaer. Kunstneren stiller spørsmål ved hva kunst kan være, og i hvilke sammenhenger den kan inngå, noe som har ført til arbeid med alt fra performance, radioprogram, lydgalleri og relasjonelle strategier. Hun er en inkluderende og forskende kunstner som aldri slutter å interessere seg for samfunnsmessige forhold og ulike menneskelige erfaringer. Med ulike prosjekter som The Nord Land/ Søfinnset skole og Ballongmagasinet har hun i mange år vært en viktig aktør og initiativtager på den norske billedkunstscenen.

Kommunens stipend

Fredrikstad kommunes kunstnerstipend 2017 tildeles verket «Abstrakt sportsgymnastikk» av Arne Revheim. Juryen sier:

Det evner umiddelbart å engasjere selv ved bruk av minimale virkemidler. Maleriet viser tydelig avgrensede formelementer og fargevalg, i en abstrakt og veldefinert komposisjon. Tittelen avslører ikke nødvendigvis en konkret utenforliggende tematikk, men understreker verkets formale argument. Juryen ønsker å oppmuntre til videre arbeid. 

Arkitekt-stipend:

Davood Zandian som jobber og skaper på Hydrogenfabrikken fikk 15.000 kroner.

Juryens begrunnelse: Stipendet tildeles en billedkunstner som blander teknikker og media på en unik måte. Arbeidet inviterer oss inn i et kompleks billedunivers som består av flere lag og fragmenter. Juryen ønsker å fremheve samspillet mellom de abstrakte og realistiske bildeelementene. Kontrasten mellom disse skaper en magisk og mystisk helhet, som gir rom for en rekke ulike assosiasjoner. SG Arkitekter kunstnerstipend 2017 tildeles verket «I don't know».

Sommerutstillingen holder åpent frem til 27. august, og er designet av Silje Steinsvik.

Kommentarer til denne saken