Da blir det nemlig  både kunst og musikk i Sarpsborg kunstforenings Galleri St. Marie.

– Jeg vil si at det er en gladutstilling i en litt dyster tid, hvor jeg har fylt lokalene med 16 store bilder og en egen avdeling med mindre ting. Temaet for utstillingen dreier seg mye rundt musikk, og en god del humor. Stilmessig spenner arbeidene fra det abstrakte til det lekent figurative. Jeg har fått veldig gode tilbakemeldinger på utstillingen så langt og jeg har inntrykk av at folk er overrasket over det de får se, sier Fredrikstad-kunstneren Gunnar Johnsen, som også er årets festivalkunstner under Robert Normann-festivalen.

Kunsttradisjon

Johnsen, som er billedkunstner, illustratør og jazzmusiker, er også blant artistene som skal spille under åpningen torsdag.

– Jeg føler at denne utstillingen kler festivalen og disse kunstartene ligger veldig tett opp til hverandre. Blant annet derfor har Sarpsborg kunstforening og Robert Normann-festivalen også planer om å gjøre dette til en felles årlig tradisjon, sier Johnsen.

Armstrong-hyllest

Årets Robert Normann festival er den niende i rekken og varer fra 17. til 20. august

17. august på kveldstid holdes det også en hyllestkonsert til Louis Armstrong i Folkets Bar på Sarpsborg Scene med Norbert Susemihls kvartett, som består av den tyske trompetisten Susemihl, Morten Gunnar Larsen på flygel, Carl Petter Opsahl på klarinett og trommeslager Bjørn Olufsen.