Gå til sidens hovedinnhold

Kunst til folket! Du kan låne på biblioteket

«En hardt prøvet yrkesgruppe fikk mulighet til å selge sin kunst. Fredrikstads beboere får mulighet til å låne kunst og pryde sine hjem med den.»

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Av og til behøver en ikke lete etter lys i mørket.

Visste du at på Fredrikstad bibliotek kan du låne kunst? Har du lånekort og innboforsikring kan du velge blant vel 80 kunstverk. Det er byens artotek. En fantastisk mulighet til å bli kjent med lokal kunst og kunstnere. Artoteket inneholder et mangfold av grafiske trykk, tegninger, fotografier, malerier og små skulpturer.

I utvalgsmøte i kultur- og miljøutvalget i vår ble vi enige om å bevilge penger til utøvende lokale kunstnere. Komité for innkjøp av kunst til kommunen fikk en unik sjanse til å invitere byens kunstnere til å levere inn mulige bidrag til artoteket.

En hardt prøvet yrkesgruppe fikk mulighet til å selge sin kunst. Fredrikstads beboere får mulighet til å låne kunst og pryde sine hjem med den. Med andre ord en ordentlig vinn-vinn mulighet. Den beste måten å hjelpe kunstnere på er jo ved å kjøpe kunsten og la så mange som mulig få oppleve den. Byens beboere får en unik mulighet til å bli kjent med kunst og kunstnere. Dette er både kunnskapsformidling og nysgjerrighetsskapende.

Responsen fra kunstnere var formidabel. I alt 150 arbeider representert ved 25 kunstnere ble tilsendt komiteen. Et mangfold av spennende og gode kunstverk.

Følgene kunstverk ble kjøpt inn:

■ Petter Alexander Hepsø, «Himmelkikker». Skulptur i bronse

■ Elisabeth Mathisen, «Å viske til en fugl». Grafikk, koldnål

■ Bente Vold Klausen, tekstilarbeid

■ Tommi Sarkapalo, uten tittel. Grafikk, tresnitt

■ Dag Marius Hestvik, uten tittel. Fotografi

■ Tor Magnus Lundeby, «Lobbylim». Oljemaleri

Ta deg en tur på biblioteket og se igjennom den digitale katalogen med alle innkjøpte kunstverk. Kanskje finner du et verk du vil låne med deg hjem?

Kommentarer til denne saken