Kulturværste tenker internasjonalt

Har potensial: Kulturværste håper at musikalen «Jeppe» kan bli spilt på scener utenfor Norge. Øivind Blunck og Atle Jensen har neppe noe imot det.Arkivfoto: Foto: Anita S. Andersen

Har potensial: Kulturværste håper at musikalen «Jeppe» kan bli spilt på scener utenfor Norge. Øivind Blunck og Atle Jensen har neppe noe imot det.Arkivfoto: Foto: Anita S. Andersen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Kulturværste har en drøm om å gjøre sine beste oppsetninger kjent for et internasjonalt publikum. På veien dit har teaterselskapet søkt eksperthjelp i utlandet.

DEL

Vi har inngått en avtale med Nordiska Teaterförlaget i København som representerer en rekke store produksjonsselskaper innen teater og drama i Norden, sier Svein Gundersen, en av tre aktører i Kulturværste.

De to øvrige er Ole-Hermann Gudim Lundberg og Hans-Petter Thøgersen.

Per i dag har det danske opphavsrettsforlaget, som for øvrig er størst innen sitt felt i Norden, inngått avtale med Kulturværste om å selge to av deres musikaler: «Jeppe» og «Skatten på Sjørøverøya».

– Vi har stor tro på at våre beste produksjoner kan få et liv utenfor Norges grenser, det gjelder bare å ha det riktige verktøyet til å gjøre dem kjent, sier Gundersen.

Han håper at det skal bli mulig å føye ytterligere titler til listen som teaterforlaget kan disponere.

Spesielt tenker han på 2013- oppsetningen i Brottet, «En Midtsommernattsdrøm», og årets lystspill samme sted, «Sommerdrømmen».

– For meg som moderne komponist har det vært deilig endelig å kunne lage musikk med det vi kaller «after beat-rytme». Det har vært umulig på de siste oppsetningene i Brottet som jo har hatt en handling fra 1600-tallet og frem til 1900-tallet, sier Gundersen.

«Sommerdrømmen», som har premiere 15. juli, består av 14 nyskrevne låter signert Gundersen. Mange av dem havner i genrebetegnelsen «popjazz».

Handlingen utspiller seg i 1957, og tilstrømming av hyttebyggere til øyparadiset står sentralt.

De største rollene bekles av Nils Vogt, Pernille Heckmann, Aina B. Gundersen, Kristian Gangfløt, Morten G. Larsen, Dag Vågsås og Dag Brandth.

Artikkeltags