Dansegruppen Pantarei fra Oslo hadde regien, men det var hundrevis av barn fra Hvaler ungdomsskole, Fredrikstad Barne og Ungdomsteater, Kulturskolen og Studio 75 som virkelig slo an tonen da Kulturnatten startet.

Hadde gledet seg

Martine Fageraune og Anna Aurora Brekke Høydahl har tatt oppstilling helt foran scenen, for å ta del i kveldens flashmob.

– Det var veldig morsomt, konkluderte de to jentene etter at folkemengden hadde danset fra seg ute på torvet.

Turen går snart videre til et nytt dansearrangement, på biblioteket.

– Vi danser på Kulturskolen, så vi er ekstra opptatt av dans, forklarer jentene.

Mer dans

Litt lenger bort i gata kan man skue tangodansere i tett omfavnelse, akkompagnert av akkordion. Og våger man seg inn i et av de tilstøtende husene, får man et glimt av bunadskledde folkedansere, fra Hallinglaget i Oslo.

– Men alle danserne er fra Østfold altså, bortsett fra én, bedyrer Sigbjørn Galdal.

Teater og strikking

Ferga over til Cicignon er full. På andre siden møtes vi av en underlig figur. Karakteren Klotho spinner tråder fra en krok i det lille gule huset på kaia.

Strings Attached er et stort prosjekt, som ikke bare omfatter teater, men også Frivillighetssentralens strikkeprosjekt. Oppå høyden sitter de på rekke og rad, strikkerne som strikker meterlange lapperemser som snart skal bli tepper til barn i Nepal.

Bildeserie

Det bobler av liv under kulturnatten

– Vi strikker votter, luer og tepper som mødre på nyfødtavdelingen i Nepal kan få med seg hjem, forklarer Wiktoria Nygren.

Ungt talent og nattevåk

På vei mot byen går turen innom St.Croix. Ung Scene presenterer en rekke stemmer i ulike genrer. Snart 14 år gamle Celine Helen Lågeide Borgen synger et knippe låter av Demi Lovato, Christina Aguilera, Daughter og Selena Gomez.

– Jeg følte at det passet til stemningen her. Kulturnatt er en fin anledning til å få opptre, understreker Lågeide Borgen.

Resten av kvelden og natta går det slag i slag med en myriade av aktiviteter i hele byen.