Wunderkammer uten like

Ny utstilling: Svenske Annika Simonsson er fra Halmstad, men har bodd i Norge i mange år. Hennes spektakulære kunstverk kan skues på ØKS fra lørdagjohn johansen

Ny utstilling: Svenske Annika Simonsson er fra Halmstad, men har bodd i Norge i mange år. Hennes spektakulære kunstverk kan skues på ØKS fra lørdagjohn johansen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

I et rom på Østfold Kunstnersenter (ØKS) legger kunstneren Annika Simonsson siste hånd på et møblement du aldri har sett maken til.

DEL

Vi snakker om installasjonen med det fengende navnet «Man lurer på hvorfor er det så nødvendig at det må være pent.»
Annika Simonsson og Lars-Erik Svensson er et svensk kunstnerpar, men har vært bosatt i Norge i flere år.
Hovedelementet i deres installasjon ser nesten ut som en organisk, men forstenet spisestue. En salong med bord og stoler nærmest formet av et lavautbrudd.

Forsommer utstilling

Deres installasjon er en del av fire separatutstillinger som skal vises på kunstnersenteret i Ferjestedsveien frem til 8. juni.
De øvrige utstillingene viser arbeider av Synnøve Øyen og John K. Raustein. Av duoen IOMAKA som består av kunstnerne Ingrunn Odny Myrland og Ann Kristin Aas.
I tillegg viser Kafé Nyt arbeider av maleren Stein Andersen. Sistnevnte viser frem utstillingen «Blått landskap». Kunstneren arbeider bevisst med å utvikle teknikk for et personlig visuelt inntrykk. Akvarellmalerier i sterke farger.

IOMAKA

Ingunn Oddny Myrland og Ann Kristin Aas i IOMAKA bearbeider og iscenesetter objekter og gjenstander.
Deres utstilling heter «Bare kom nærmere». Synnøve Øyen og John K. Raustein viser separatutstillingen «Under forvandlingens lov.» De to lager arbeider ut fra en felles tankegang, men med ulikt kunstnerisk uttrykk.
fakta
Østfold Kunstnersenter i Ferjestedsveien presenterer fire nye separatutstillinger.
Utstillingen åpner lørdag 3. mai og varer frem til 8. juni.
Kunstnerne som presenteres:
Annika Simonsson, Lars- Erik Svensson, Synnøve Øyen, John K. Raustein, Ingrunn Odny Myrland og Ann Kristin Aas.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags