Viser 18 sanselige skulpturer

Estetikk: Ingeborg Elieson stiller ut en rekke små skulpturer som er tilvirket med høy håndverksmessig presisjon. Foto: Svein Kristiansen

Estetikk: Ingeborg Elieson stiller ut en rekke små skulpturer som er tilvirket med høy håndverksmessig presisjon. Foto: Svein Kristiansen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Ingeborg Elieson (32) startet sin kunstneriske karrière som gullsmedelev ved Plus Skolen i Gamlebyen. Nå er hun en av fire kunstnere som fra i morgen stiller ut i Østfold Kunstnersenter.

DEL

Med en mor som keramiker (Tulla Elieson) og en far som grafiker (Terje Resell), var det kanskje ikke så rart at Ingeborg også valgte kunsten som levevei.

Små skulpturer

– Jeg ble tidlig fascinert av smykkekunst, men etter hvert har jeg beveget meg over i skulpturenes verden, sier Ingeborg, født og oppvokst i Fredrikstad, men nå bosatt i Oslo.

I Østfold Kunstnersenter viser hun ett smykke og en serie på 18 små skulpturer eller hybrider som hun kaller dem.

– Jeg er opptatt av det grenseoverskridende i tilværelsen. Arbeidene mine er en miks av omgivelsene de er skapt i, inspirert av natur, hverdagslige bruksgjenstander, leketøy og designobjekter. Materialene jeg bruker er marmor, tre, sølv, stål og andre metaller, forteller hun.

Natur og kultur

Eva Bakkeslett, med base på Engeløya i Nordland, viser fire videoarbeider med en varighet på mellom åtte og tretti minutter. Tittelen på utstillingen er «Alt henger sammen med alt».

Bildet er hentet fra filmen «Breath» som vises på utstillingen.

Bakkeslett er spesielt opptatt av sammenhengen mellom natur og kultur.

– Livet består av endeløse forbindelser som skaper sammenhenger og nettverk mellom natur og kultur. Nå lever vi i en tid da vi har mistet disse forbindelsene av syne. Det må vi rette opp i, hvis ikke ødelegger vi grunnlaget for vår eksistens, sier hun.

Fravær av lys

En av filmene hun viser, på utstillingen, «Breath», er for øvrig nominert til beste film på Kortfilmfestivalen i Grimstad som avvikles fra 10-14. juni.

Nok en videokunstner, Erik Pirolt fra Kristiansand, har kalt utstillingen sin «Opprinnelsens aktive fravær». Formålet er å vise oss at lyset ikke er der.

– Tanken om vår opprinnelse, er det kun en idé? Det sorte lyset som gjennomstråler all fornuft skal trenge inn i deg og du skal stå tilbake og føle deg sårbar og berørt, sier kunstneren om opplevelsen han håper å skape hos betrakteren.

Få ny betydning

Fjerde og siste utstiller, Tonje Li, viser fire fotografier som tar utgangspunkt i en gammel vekterskjorte som med små grep forandrer seg og får en annen funksjon og betydning.

Li har i dag Bergen som adresse, men fra 2006 til 2010 bodde hun i Fredrikstad.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags