Trippelmarkering for herrene fra den Gang

2012. Klare for å feire 30 år, i samme rekkefølge som på det eldre bildet. Fra venstre: Ole Petter Hansen Chylie, Terje Engedahl, Freddy Hansen, Tom Roger Jensen og Terje Severinsen. Foto: THOMAS HÖRMAN ARNTSEN

2012. Klare for å feire 30 år, i samme rekkefølge som på det eldre bildet. Fra venstre: Ole Petter Hansen Chylie, Terje Engedahl, Freddy Hansen, Tom Roger Jensen og Terje Severinsen. Foto: THOMAS HÖRMAN ARNTSEN

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

The Gang arrangerer Joyfest for tredje gang. Da er det tradisjon, mener Ole Petter Hansen Chylie (46). Han skal også feire 10 og 30 år med bandet.

DEL

Ved siden av det lille jubileet og det med tradisjon, så kan The Gang se tilbake på to milepæler til.
Det er i år 30 år siden The Gang ble startet. Bildet fra 1982 vitner om 80-talls sveis med farget hår og sponset klipp. Og du aner nok en dose sminke også. Selv om ingen vil røpe sine sminketips via våre spalter.

Jubileum nummer to

I disse dager er det også et annet jubileum. Det er ti år siden herrene i The Gang hadde sin første reunionkonsert, på konserten for Kåre Arnesens minnefond.
– Det blir til at vi gjør to jobber i året. Det er det interne julebordet og denne jobben på Båthusteatret for dem som var på Joy, forklarer Ole Petter Hansen Chylie.

Mye på veien

– Det var tider. Vi spilte mye. Ofte var det 25 dager i måneden. Og vi var på alle typer scener. Fra de store til små samfunnshus, minnes Tom Roger Jensen (50).
Han erindrer at han ble dratt rett ut av Adam & Evas frisørsalong i Oslo for bildet du ser ved siden av her.
– Folk snudde seg etter meg på gata i Oslo. Det gjør de neppe i dag, flirer Jensen.
Han har beholdt en snev av 80-tallslooken.

Alle spiller

I dag er det bare trommeslageren som lever av musikken. De andre har fått seg andre jobber. Men ingen har forlatt musikken. Selv om Terje Engedahl (56) innrømmer at han bare plukker frem bassgitaren hver gang han skal spille med The Gang.
– Det er derfor jeg som styrer repertoaret. Vi spiller de låtene jeg makter å spille. For jeg er ikke like rask i nevene lenger, humrer han.
Det betyr blant annet at Mark King fra Level 42 ikke får konkurranse lørdag kveld.

Øver bare en kveld

Og siden de en gang i tiden har lært å sykle, så trenger de ikke mer enn en øvingskveld for at settlisten skal være i boks. De gamle låtene finnes bak i ryggraden et sted.
– Dette er noe vi gjør for å glede folk. Vi har i to år sett at folk ikke bare er opptatte av hvem som spiller hva, men synes det er gøyalt å treffes. Mange ser mennesker de ikke har sett på 20 år, mener trommeslager Chylie.
I bandet finner du også Terje Severinsen (49) og Freddy Hansen (49). Den ene jobber med musikk hos Fender Norge til daglig, den andre jobber i Kriminalomsorgen. Men begge to er ute og spiller og synger titt og ofte. Terje er med i Fender Benders, Freddy har sin trubadurduo.

Tredelt kveld

Rowsie og Time tar seg av første del av kvelden med litt korte økter, så trår The Gang til med to sett.
– Vi var og er opptatte av at det skal låte bra. Vi brukte på 80-tallet mye mer penger på lyd enn lys da vi holdt på som verst. Med Norges beste trommeslager tror jeg vi kan love god groove, sier Jensen.
Og de som var på Joy vil kjenne igjen slagerne fra sent 70-tall og tidlig 80-tall. Og musikken er ikke viktigst denne kvelden. Det er møtet med din egen fortid.
– Vi har jo sett folk kose seg i to år, sier Chylie.

Artikkeltags