Taube for gamle fans

Gunvor Nordberg gledet seg over besøket av sin artistnevø, Nissa Nyberget. Foto: Geir Løvli

Gunvor Nordberg gledet seg over besøket av sin artistnevø, Nissa Nyberget. Foto: Geir Løvli

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

Tre om Taube la vorspielet til morgendagens première på sitt 2006-show i Engelsviken til Fjeldberg sykehjem.

DEL

Man blir nok aldri for gammel til å drømme om "Kärleken, den röda", som er tittelen på sommerens Taube-show på Engelsviken Brygge. Aller minst når man selv var ung i Evert Taubes glansår i mellomkrigstiden.
Den utvidede Tre om Taube-besetning, Lars Klevstrand, sanger og gitarist, Rino Johannessen, bassist, Hege Elisabeth Olsen, sanger, Nissa Nyberget, sanger og pianist, og Totto Hansen, trommeslager, tok seg i går et avbrekk fra øvingene til onsdagens première. Det blir ensemblets niende i rekken.
– Dere husker jo Evert Taube fra deres egen ungdomstid, sier Klevstrand, den kjente trubaduren fra Oslo.
Til stede i festsalen på Fjeldberg sykehjem er rundt 40 personer.

Tante til stede

– Godt å komme seg litt ut fra øvingslokalet. Og dette er jo et svært takknemlig og hengivent publikum, sier Nissa Nyberget.
For hans del blir kvelden spesiell. Blant de fremmøtte sitter hans tante, Gunvor Nordberg, 83. Hun og ektemannen Arne flyttet til Fredrikstad i 1963, og startet husflidsforretning. Frem til hun ga seg i 1997, ble Gunvor kjent i byen som "Fru Husfliden".
– Virkelig artig at min tante er til stede, smiler Nissa, Oslo-mannen som selv er blitt halvveis østfolding. Siden 1999 har han vært fast med i Tre om Taube, og engeribunten pleier hver sommer å ha faste jam-kvelder på Oscar i tillegg.

Opptrådte gratis

Virksomhetsleder Leif Nybøle er svært glad for at Tre om Taube kom på musikalsk besøk til Fjeldberg, og det aldeles gratis.
– Positivt å få ferske kulturaktiviteter ut til våre beboere, uttaler han, og tilføyer smilende:
– Måtte andre kulturaktører og arrangører som befinner i en øvingssituasjon, gjøre det samme!
Hvorpå Klevstrand tar sin gitar, spaserer ut på gulvet, og byr opp til dans med Rönnerdahl: Og damene i salen blir nesten som blyge backfisch igjen.

Artikkeltags