(Sarpsborg Arbeiderblad)

– Vi innvier dessuten et nytt rom i forbindelse med denne utstillingen. Det gamle keramikkverkstedet sier nå takk for seg og er gjort om til et fleksibelt galleri. Men noen nostalgiske elementer har vi bevart. I det rommet viser vi arbeider av Vibeke Jerkaas, Bjarne Melgaard, Sverre Bjertnæs og Håkon Gullvåg, sier Ole Dørje om Vinterutstillingen ved Soli Brug, som åpner onsdag 31. januar og står fram til søndag 4. februar.

Annerledes

– Vi begynte med vinterutstillingen for tre år siden og den er på et vis det motsatte av hva vi bruker å gjøre her. Vanligvis har vi en kunstner, eller et fåtall kunstnere i hvert bygg, eller at en kunstner har hele bruket. Under vinterutstillingen har vi cirka 40 kunstnere og cirka 100 verk som stilles ut. Det er stort sett kunstnere vi har hatt med å gjøre tidligere, og noen få nye som får muligheten til å prøve seg. I tillegg ønsker vi å bruke denne utstillingen til å få litt oppmerksomhet rundt nettsiden vår, sier han.

Pushwagner og Cohen

Under utstillingen vises blant annet malerier, grafikk og noen skulpturer.

Blant kunstnerne finner vi navn som Håkon Gullvåg, Frank Brunner, Erik Formoe, Sverre Bjertnæs, Herman Hebler, Vibeke Jerkaas, Nico Widerberg, Randi Strand, Bjarne Melgaard, Axel Vindenes, Finn Hald, Per Fronth, Lars Elling, Karoline Kaaber, Tiina Kivinen, Kjell Nupen, Tone Dietrichson, Pushwagner, Kristin Romberg, Ole Dørje, Tom Erik Andersen og Leonard Cohen.