Skjærgårdsformidleren

Bjørnar Spydevold med band, holdt sommerkonserten "Kom sommervind" på Strømtangen fyr i går kveld på en nydelig skjærgårdscene med solnedgangen i bakgrunnen. Begge foto: Jon Anders Skau

Bjørnar Spydevold med band, holdt sommerkonserten "Kom sommervind" på Strømtangen fyr i går kveld på en nydelig skjærgårdscene med solnedgangen i bakgrunnen. Begge foto: Jon Anders Skau

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Les anmeldelsen av Bjørnar Spydevolds sommerkonsert.

DEL

Fakta:
"Kom Sommervind"
Konsert med Bjørnar Spydevold
m/ Terje Norum, Inge Gundersen og Odd-Erik Hansen
Strømtangen fyr
145 tilskuere


Det var nok trist da det sto på, men i ettertid var det kanskje ikke så ille at det forhenværende båthuset ved Strømtangen fyr ble pellt ifra hverandre og brukt som opptenningsved av hytteturistene.
For Onsøy Bevisets Venner fikk opp en ny "bu" som har blitt den perfekte skjærgårdscenen, der sjarmen er innebygd i de rødmalte veggene.
Da Bjørnars Spydevold med band, sto på scenen med solnedgang og bølgeskvulp i bakgrunnen, sto en blid arrangørgjeng og smugtitten i døråpningen, glad for at de har gjort det til sin hjertesak å fremdeles holde liv i Strømtangen fyr.
Måtte bare nevne dette, beliggenheten kunne ikke vært flottere på en sommerkveld som denne. Og arrangørene med sine kjenningsluer, skal ha æren for det.
I år som i fjor kunne folk skippes ut og oppleve Bjørnar Spydevolds sommerkonsert.
Bjørnar har en spesiell gave. Mulig han har flere, men det er spesielt en som skinner igjennom uansett hvor mørkt det er.
Han er supermann når det gjelder å formidle. Han kunne holdt konserten i en fryseboks, men publikum ville likevel vært varme om hjertet, på grunn av hans tilstedeværelse og kontakten han oppnår med en gang. I tillegg er han morsom, og deler broderlig på hjemmesnekrede skrøner.
Han tok de 145 sommerbrune gjestene med gjennom 17 låter, som var delt inn i "båtavdelingen" med sjømannsviser og røverhistorier, og "kjærlighetsavdelingen" dominert av svenske karer som ikke helt har fått det til på området.
En ekte formidler formidlet, på en formidabel sommerkveld på Strømtangen fyr!


Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags