Tusenviser av tenåringer – de langt fleste av dem jenter – har nærmest beleiret hovedstaden i påvente av gratiskonserten som det canadiske tenåringsidolet skal holde. Også stjernen selv har bekreftet dette.

Avlyst

Hysteriet er så stort at en pressekonferanse som skulle holdes for norske journalister onsdag ettermiddag ble avlyst på grunn av sikkerheten. Fansen hadde fått nyss om hvor pressekonferansen skulle finne sted og møte opp i hopetall, melder VG.

Helt siden 18-åringen landet på Gardermoen tirsdag ettermiddag har ryktene om en gratiskonsert florert, men plateselskapet Universal Music bekreftet ikke dette før i 16-tiden på sin Facebook-side, og skrev da at konserten starter kl. 21.20.

På Twitter skriver popstjernen selv at han vil framføre seks sanger på scenen ved Operaen, fire gamle og to nye.

Fullt på operataket

Både politiet og sikkerhetsfolk har tatt oppstilling ved Operaen i Bjørvika, der tenåringene er geleidet inn på operataket.
– Jeg vil anslå at det nå befinner seg mellom 6.000 og 7.000 personer på taket. Vi vurderte en periode å få alle vekk for deretter å bare slippe inn de som hadde billett, men ser at det er både urettferdig og vanskelig å administrere, sier sikkerhetsansvarlig Kato Stokkan i Pro-Sec til NTB.

Stokkan forteller at det var en god del fans på plass allerede da sikkerhetsfolkene kom til stedet ved 10-tiden onsdag morgen.

– Vi hadde en periode hvor rundt 15 jenter svimte av på kort tid, men har nå fått inn en del vann slik at det nå går bra, sier Stokkan.

Kaotisk

Situasjonen på området rundt Operaen er kaotisk. Det er et stort oppbud av sikkerhetsvakter og politifolk og mannskaper fra Røde Kors er på plass. Også ambulanser er til stede.

Det er stor trengsel foran inngangen og skal også ha vært tendenser til knuffing blant de frammøtte.

Ifølge VG måtte en jente skjæres løs gelenderet på gangbrua som fører til operaen etter at hun satte fast foten.

Også Justin Bieber selv er imidlertid bekymret over sikkerheten for fansen, og ber dem om å høre på politiet hvis konserten skal kunne gjennomføres.

Ifølge Kato Stokkan er det langt mer rolig inne på selve operataket. Tilløpet til kaos og hysteri skjer utenfor området hvor fansen presser på for å komme inn på området.

De som ikke kommer inn på taket kan imidlertid se stjernen på storskjerm.

(©NTB)