Camilla Tellefsen fra Sarpsborg tok fredag kveld danseformen Streetdance ut fra gata og inn i Scenekunst Østfolds varme black box. Der fikk den nytt liv som nyskapende danseteater, krydret med elementer fra dataspill og Performance Art. En svært heldig kombinasjon som denne anmelder ikke har sett noe lignende av tidligere.

Selve danseformen Streetdance kan minne om både Hip-hop, Breakdance og Jazz/Moderne dans. Den oppstod i USA og kan regnes som et urbant danseuttrykk som først og fremst foregikk sponant på gaten gjerne med publikum. Dansestilen er rytmisk, akrobatisk og svært imponerende.

SE FLERE BILDER HER: Gamer

I forestillingen «Gamer» er dette intet unntak. De fire unge danserne viser høy kvalitet på store deler av sitt repertoar innen ulike stilarter, samtidig som de gestalter ulike roller.

Det er helt tydelig et trekantdrama vi er vitne til. Der en av jentene (Martine H. Bratlie)står utenfor og observerer et par (Audun Kvam og Martine Sofie Bergh) som er tydelig oppslukt av hverandre. Hun virker ensom og sjalu og trekker seg unna den harde virkelighet ved å forsvinne bokstavelig talt inn i et dataspill. Her møter hun Jens Jeffry Trinidad og sammen må de ta seg gjennom en del typiske hindringer, løse gåter og passe seg for farer. Etterhvert som Marikken gjennomfører flere levels i dataspillet ser vi henne mestre virkelighetens utfordringer også.

Dialog er fraværende. Det hele danses og mimes, og ved hjelp av den enkle, men samtidig kreative dramaturgiske oppbygningen, dannes et klart og tydelig bilde av handlingsforløpet. I motsetning til mye moderne danseforestillinger er denne lett å tolke samtidig som den får frem dansens både tekniske og estetiske verdier.

Camilla Tellefsen har utarbeidet en koreografi som er leken samt profesjonell og som samtidig gir dansen et helt nytt scenografisk element å utfolde seg i, et interaktivt lerret.

Stykket handler om ungdom, uttrykket er friskt og spenstig, musikken er tøff, rytmisk, fengende og teknologisk og vil garantert også imponere et voksent publikum. Spilles også i ettermiddag.