Satte "fyr" på fyret

Det fulltallige publikummet storkoste seg med Bjørnar Spydevolds lune påhitt.

Det fulltallige publikummet storkoste seg med Bjørnar Spydevolds lune påhitt.

Artikkelen er over 12 år gammel

Det hersket en ualminnelig god stemning da stakenaustet ved Strømtangen Fyr ble innviet som konsertlokale fredag kveld. På scenen sto en herlig opplagt Bjørnar Spydevold med et like opplagt band.

DEL

Sola hang fremdeles forholdsvis høyt over Strømsund da gjestene begynte å ankomme Strømtangen fredag kveld. Dessuten hadde lydsjekken forløpt perfekt. Det fikk kveldens hovedperson til å utbryte:
– Nå gleder jeg meg!
For Bjørnar Spydevold var en lettet mann like før han skulle på scenen. Det som for et år siden i et opprømt øyeblikk ene og alene hadde fremstått som en svært god idé, hadde nemlig under tiden fått følge av fantasier om andre mulige sommerscenarier på en uvant konsertlokasjon: ingen el-forsyning til et elektrisk band!
Eller betydelig verre: stiv kuling og forliste småbåter med Onsøbevis flytende rundt...!

Innviet

Men slik skulle det ikke gå da Stakenaustet på Strømtangen ble innviet som konsertlokale.
Tvertimot! Strøm til musikkanlegg og instrumenter var ordnet, og de 130 i salen hadde kommet vel frem takket være stor dugnadsinnsats fra båtfolket i arrangør Foreningen Ønsøbeviset.
Alle kunne derfor i fulle drag nyte av både varmende solskinn, blinkende solstråler i sommersjø og musikk og sang så nær definisjonen av årstidens mest relevante toner som det er mulig å komme.
Den sjeldne konserten (som også ble spilt lørdag for et like stappet naust) hadde fått tittel etter Bjørnar Spydevolds ferske CD "Kom sommervind". Flere av den 18 låter lange låtlista var naturlig nok hentet fra denne, der blant annet bassist Inge Gundersen har vært viktig bidragsyter.
–Tenk deg å sitte i Fredagshølet i den gylne timen med e grillpølse i handæ, ja da er'e fint, da, smilte den blide vokalisten og dro i gang allsang til Gundersens "Båter av gull".

Humor

Og publikum var med, både med allsang og latterbølger som de til stadighet lot skylle over den særdeles likandes hovedpersonen.
Som da Bjørnar foredro om den evige "konflikten" mellom snekka og "attenhundrehestærn" forklart med den kaosgenererende hekkbølgen, og aggregatets putring fra utsiden av naustveggen ble litt mer åpenbar:
– Det er'nte strøm her, så det sitter 10 kæll bak her som syklær for livet!

Autentisk

– Og her er gratis måkeskrik, gjorde Spydevold blidt oppmerksom på, da Lars Berghagens "En kveld i juni" gikk over i "Calle Schewens vals".
Ja, maken til autentiske kulisser skal man lete lenge etter: skrikende måker, tøffende båter og glade hyl fra begeistrede unger vannkanten.
Konserten på den uvante arenaen var med andre ord i ferd med å bli en stor suksess og alt og alle ville tydeligvis bidra.
Den maritime koldtallerkenen og fiskesuppa som ble servert etter konserten, kompletterte derfor en meget vellykket aften - alt mens båtene ble gylnere og gylnere...

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags