Gode matopplevelser i Engelsviken

Engelsviken Brygge

Engelsviken Brygge

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Kritthvit, saftig og suverent varmebehandlet. Engelsviken Brygge Fiskerestaurant Engelsvikenveien 6 1628 Engalsvik Tlf. 69351840 www.engelsvikenbrygge.no

DEL

– Her var det ikke bare fisk på menyen. De har også mye annet. Det er sikkert mange sommergjester som synes det er bra, men jeg håper ikke det går ut over fiskerettene.
Smak så på Behag.
– Jeg er ikke engstelig, for utvalget av fiskeretter er stort og fristende. Og med beliggenheten og det gode ryktet restauranten har, tror jeg vi kan se frem til et velsmakende fiskemåltid.

Menyen inneholdt fem forretter fra 89 til 115 kroner. Alle forrettene servert med brød og smør. Restauranten kunne også by på noe de kalte alternative retter samt en pizzameny. Behag mente at disse sikkert egnet seg godt som lunsjretter, men nå var det middag, og blant hovedrettene var det mye fristende fra havet. Åtte fisk- og skalldyrsretter fra 195 kroner for ferske reker til 395 kroner for skalldyrsplatå og to kjøttretter til 255 kroner.
– Brødrene Skogens berømte fiskesuppe må smakes, og ovnsstekt steinbitfilet i hvitløksmør frister.
Smak bestemte seg raskt. Behag liker det litt sterkt, og valgte grillspyd med marinerte scampi og kamskjell med sterk oyster og shrimp saus, og grillet hellefisk med kreol bearnaise.

Restaurantens vinliste var ganske omfangsrik, med hovedvekt på hvite fra Frankrike, og et fornuftig priset utvalg av Chablis og Sancerre med snitt på ca. 2,6 ganger polpris.
– Fint at de har såpass hyggelig pris på disse vinene, men jeg må si jeg blir litt skuffet når de tar nesten 4 ganger polpris for en flaske Tariquet. Det er vanlig at rimelige viner prises høyere, men her har de vært for grådige, syntes Smak og fortsatte:
– Utvalget av rødt er også bra, og sammensetningen fornuftig. Det er ikke mye rosé, men morsomt at de har funnet plass til en italiensk Cerasuolo fra Abruzzo. Jeg tror vi bestemmer oss for en La Chablisienne Bourgogne Chardonnay. Den burde passe brukbart også til din sterke forrett.
Behag var helt enig.

– Restauranten er hyggelig, litt maritimt minimalistisk. Det er tydelig at det er en fiskerestaurant selv uten fiskenett i taket, og det er bra. Uteserveringen er også fin på dager med godt vær, så jeg forstår at stedet er populært. Se, nå kommer servitøren med sannhetens øyeblikk.
Smak så forventningsfullt ned på fiskesuppen, og kunne raskt konstatere at den levde opp til sitt rykte.
– Dette er veldig bra. Passe kremet, god og mild fiskesmak, saftige biter av fisk og skalldyr, sprø grønnsaker. Stort bedre kan det ikke gjøres.

Behags kamskjell var saftige og scampiene sprø og gode. Salaten frisk. Sausen ga retten et asiatisk preg og var akkurat passe sterk.
Brødet var kjedelig. Det mørke godt, minibaguetten av frysedisk type. Porsjonspakket smør sto heller ikke i stil til de vakkert anrettede tallerkenene. Her kunne kjøkkenet vært litt mer kreative.

Smaks ovnsstekte steinbit hadde følge av lune sommergrønnsaker, skalldyr og en crème fraîche smaksatt med chili og gressløk.
– Fisken er perfekt. Kritthvit, saftig og suverent varmebehandlet. De lettstekte grønnsakene sprø, og chilien og gressløken gir et ekstra puff uten å dominere. Skalldyrene imponerer ikke, men jeg er veldig fornøyd.
Behags hellefisk var også perfekt og lekkert grillet. Den kom med tre forskjellige grønne grønnsaker, kreol bearnaise og ovnsstekte poteter.
– Hellefisk er ofte litt tørr, men det er heldigvis ikke denne. Grønnsakene kommer i en kledelig mild vinaigrette, og potetene er kjempegode. Kreol bearnaisen som er sterk og god, tar mye oppmerksomhet, men dette var likevel vellykket.

Til dessert valgte Smak Ingri Eks hjemmelagde karamellpudding med krem og bær, og Behag valgte sjokoladefondant med vaniljeis og bær.
– Min pudding er ganske smakløs og virker ikke særlig hjemmelaget. Dessuten synes jeg at når det står "med bær" burde det være mer enn ett delt jordbær. Smak var ikke imponert over avslutningen på måltidet.
– Da er jeg heldigere, sa Behag.
– Sjokoladefondanten og vaniljeisen er nydelig. Kremen tror jeg ikke de har pisket her, men det er kanskje å forlange for mye?
Det vellykkede måltidet ble avsluttet med en espresso som var for svak, og en vanlig kaffe som var velsmakende.


LES FLERE RESTAURANTANMELDELSER HER

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags