Gå til sidens hovedinnhold

Byens mest populære?

Artikkelen er over 7 år gammel

– Byens mest populære, Smak? – Kanskje, og jeg tror de var først ute med kaffebar, men det har skjedd mye siden den tid. Inne er den gamle kinosalen tatt i bruk, og uteserveringen er blitt mye større og hyggeligere.

Visuelt er inntrykket i den gamle kinosalen vellykket, og lokalet blir brukt til konserter og andre opptredener. Når Smak og Behag er på besøk, er det lite folk der så det blir «foajeen» med behagelig summing av samtaler ved bordene og Beatles på anlegget.

Menyen inneholder klassiske caféretter, pizza, pasta og supper.

Les flere restaurantanmeldelser her

– Her er det mye å velge i. Nesten mer restaurant enn café. Behag er enig.

– Ja, men prisene er også «restaurantaktige». Jeg tar en vegetar omelett til 139 kroner med spinat, paprika, champignon og løk.

– Jeg er svak for club sandwich og her kaller de den verdens beste, dessuten er den merket «bestselger». Solgt for 179 kroner til Smak som er spent på om den lever opp til beskrivelsen og prisen. Maten og to glass rødvin til 79 kroner glasset bestilles ved disken og kommer raskt. Presentasjonen er fin, og Behag er fornøyd med omeletten.

– Luftig og smakfull. Brødet er godt og porsjonen er mettende. Smak er mest fornøyd med utseendet på sin club sandwich. – Fint med potetbåter, men til prisen burde de vært rausere med råvarene. Brødet er godt, og det er det mye av, men det er beskjedent med ost og skinke, og kyllingen er dessverre slik kylling ofte er, knusk tørr og smakløs. Pluss for frisk salat og et godt egg, men verdens beste club sandwich er dette ikke.

Kakedisken har et imponerende utvalg godsaker. Smak og Behag blir forsikret om at alt er godt, og Smak velger marsipankake til 59 kroner og en enkel espresso til 30 kroner. Behag går for gulrotkake til 74 kroner og dobbel cortado til 39 kroner.

– Denne marsipankaken er helt standard, verken spesielt god eller dårlig, vil tippe at den kommer fra et temmelig stort bakeri. Espressoen er lunken og for sur. – Gulrotkaken kommer nok fra samme bakeri, imponerende å se på, men fyllet blir for søtt og balanserer dårlig med gulrotsmaken synes jeg, men cortadoen er god. Enda bedre ville den vært med mindre melk.

Besøket kostet 678 kroner for to retter, to glass rødvin, to kaker og to kaffe.