P3-programleder Mina Hadjian er igjen i hardt vær, etter sitt intervju med Veronica Orderud. Mina selv sier hun ikke prøver å provosere, men valgte Veronica fordi hun tror mennesker er genuint interesserte i å høre om hennes liv.
– Veronica selv mener hun er uskyldig, for meg er hun dømt. Jeg ser ikke etter noe skyldspørsmål, jeg prøver bare å menneskeliggjøre henne, forklarer programlederen.

Tøyet strikken

Selve intervjuet har ingen problemer med, det er sluttkommentaren der Veronica Orderud sier "Lytt til P3, ellers dreper jeg deg!" folk har latt seg provosere av.
– Jeg skjønner ikke at folk henger seg så mye opp i det. Greit, kommentaren var å tøye strikken, men intervjuet i seg selv er jo kjempebra, synes Mina, som ikke tar seg nær av kritikken fra blant andre Per Edgar Kokkvold, generalsek-retær i Norsk Presseforbund. Han beskrev innslaget som smakløst.
– Det er jo genialt at vi kan ytre egne meninger og strekke kreative grenser. Både Kokk-vold og resten av journalistikken bør gå i seg selv og spørre: Er jeg ærlig nå? mener Mina.
– Det kan i alle fall jeg si!

Tar seg ikke nær

Mina tar seg ikke nær av kritikken fra folket, og har ingen planer om å rette seg etter den.
– Jeg kan ikke ta meg nær av kritikk fra mennesker som flyr rundt som lobotomerte flokkdyr, stemmer Frp, spiser pølse på Shell og har et så dødt liv ellers at de må høre på meg på radio for å engasjere seg, ler hun.
Mina vil ikke være bundet til manus, slik hun mener mange andre programmer er, og synes det har lett for å bli kjedelig.
– Selvfølgelig planlegger jeg programmet på forhånd, og alle lydklipp fra Orderud-intervjuet var hørt gjennom og godkjent, men jeg liker å kunne si det jeg vil si, forteller hun. Det var også grunnen til at hun takket nei til å stille oppi Rikets Røst.

Kommer neste sommer

Om all medieoppmerksomheten har Mina dette å si:
– Jeg hater å se bilde av meg selv i avisen og går på ingen måte inn for å bygge opp mitt eget navn. Men dette var en sak jeg syntes burde bli tatt opp, og jeg ser ikke problemet med det.
Radioverten skjønner at drapene er forferdelige for de pårørende, men mener ikke at hun har gjort noe galt.
– Både Otto Jespersen og Harald Eia har tidligere flåset med det dette temaet, uten særlige reaksjoner. Jeg bare intervjuet Veronica, og får kjempekritikk. Hvorfor? undrer hun.
– Kanskje er det nordmenn som ikke tåler humoren, kanskje er det fordi jeg er jente, tror hun.
Neste sommer kommer Mina til Fredrikstad for å holde show.
– Da kan de som måtte ønske det møte opp og kaste råtne tomater på meg, avslutter hun spøkende.