Opplevde sommereventyret på fyret

Den sommerlige stemningen var til å ta og føle på under konserten på fredag. Folk hygget seg med sjømat og vin, og været samarbeidet. Alle foto: Jon Olav Nesvold

Den sommerlige stemningen var til å ta og føle på under konserten på fredag. Folk hygget seg med sjømat og vin, og været samarbeidet. Alle foto: Jon Olav Nesvold

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Det var en magisk atmosfære på den lille øy-sjøbua på Strømtangen da Bjørnar Spydevold nok en gang kalte på sommervinden og den store sommerstemningen.

DEL

Lett, kjølig vind. Kveldssol som speiler seg i vannet.
Øyenkilen brygge har samlet forventningsfulle og glade mennesker som venter på fergen som skal frakte dem over til Strømtangen fyr hvor Bjørnar Spydevold skal holde sommerkonsert, den tredje i rekken.

Blitt en tradisjon

Lillian og Øystein Fagermoen er kommet helt fra Spydeberg for å høre "Kom Sommervind"-konserten til Spydevold.
De er i godt selskap med Reidun Gullhaug, Yngvar Olsen og May Solveig Fagermoen, som alle er på Strømtangen for tredje gang.
– Bjørnar synger helt topp, og det er alltid koselig her ute, skryter Gullhaug.
– Dette er blitt en tradisjon, fortsetter hun.
– Konserten markerer starten på sommeren, skyter May Solveig Fagermoen inn.
De to fra Spydevold ble tilbudt billetter av May Solveig, og takket med glede ja til dem.
– Dette er et nydelig område, så vi følger nok opp tradisjonen vi også, sier Lillian og Øystein Fagermoen fra Spydeberg.

Munterheten selv

– Det her er så koselig! Og se på været 'a. Man har litt kontakter, vet dere, er Bjørnar Spydevolds energiske åpningsreplikk før han starter det sommerlige showet med låten "Musikk".
De gamle veggene i sjøbua setter sitt preg på stemningen. Ut fra det mørke treverket siger en god sjølukt man ikke kan assosiere med annet enn sommer.
Bak scenen kan man skue det flotte innaskjærslandskapet og se solen stråle bak fjellknausen. Sammen med godlåtene fra Spydevold, skaper dette en herlig sommerfølelse.
Spydevold fyller den lille bua med en storslagen sangstemme som runger i veggene, søtt akkompagnert av fem små svaler som har lagt reir i taket.
Sammen med bandmedlemmene Terje Norum, Inge Gundersen og Odd-Erik Hansen kommuniserer Spydevold med publikum på en tilbakelent og morsom måte, og han må vel bare være munterheten selv.

Sjømat ala Onsø-beviset

Etter konserten dukes det opp med god sjømat og vin, øl eller mineralvann. Kokkene er ingen ringere enn arrangørene fra Onsø-beviset, og de fleste virker fornøyde med måltidet.
Det består av kaldmat med reker, peppermakrell, blåskjell og annet snadder fra havet.
Maten setter sitt preg på sultne måker, så fuglebesøk er det også rom for. Måkeskrikene runger over øya.
Det er sjø og magi.

150 år neste år

Dag Sørmo, skipper i Onsø-beviset, trives godt i den idylliske skjærgården i Onsøy, og gleder seg over at Strømtangen fyr til neste år feirer sine første 150.
– Så neste sommer vil brygga vår være ferdig, og da er det bare å komme ut hit. Det er flott natur her, historie og et godt nærmiljø.
Onsø-beviset, som står bak restaureringen av Strømtangen fyr, mottok i går en sjekk fra DnB NOR. Den lød på overveldende 380 000 kroner, og pengene er allerede brukt på å bygge en lang, flott brygge, som allerede nevnt vil stå helt ferdig neste år.
Ettersom kveldstimene smyger seg på, følger også kulden med, og i det solen sender sine siste stråler over det magiske landskapet på Strømtangen fyr, svinger fergen inn og plukker opp de muntre og fornøyde publikummerne.
Velkommen tilbake neste år, Bjørnar Spydevold!

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags