Opera i Fredrikstad får henvendelser fra operastjerner

Aage Dedekam og Maria Teresa Uribe

Aage Dedekam og Maria Teresa Uribe

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Aage Dedekam, primus motor for Opera i Fredrikstad klarer nesten ikke å sitte stille. For etter operafest på Isegran, har store navn spurt om å få være med til neste år. Toppen av kransekaka er at en av verdens fremste drama-sopraner har takket ja.

DEL

- Vi har virkelig fått noen skikkelige lekkerbisker til Opera i Fredrikstad neste år. Anna Shafajinskaia har takket ja, og det er rett og slett imponerende.

Se bilder av Opera i Fredrikstad

- Gjort noe riktig

Mens andre jobber i flere år for å sikre seg signaturen til de store navnene, ønsker stjernene rett og slett seg til Fredrikstad.

- Vi må ha gjort noe riktig i Fredrikstad. For hit vil de.

Anna Shafajinskaia har et lang skryteliste, men bare den siste tiden har hun hatt hovedrollen i La Giaconda ved operaen i Berlin. Den rollen hadde hun også i Nice og i Liège. Deretter bar det til Finland hvor hun hadde rollen som Lisa i Pique Dame. Hun har også vært med i Tosca ved Den Norske Opera..

Dedekam har flere på listen. Deler av Verona symfoniorkester kommer med The great Conductor Guiseppe Monopoli fra Italia.

I tillegg har sopranen Maria Teresa Uribe fra Budapest Staatsooper takket ja.

Opera i Fredrikstad vil arrangeres i tre dager til ende, 2.-4. juli i 2010.

- Ikke billig

Lørdag tikket det inn enda en forspørsel til Dedekam. Tenoren Ernst Sondum Dalsgard fra Færøyerne, som synger ved den Kongelige Opera i København, vil til Fredrikstad.

- Det er så morsomt at Opera i Fredrikstad kun etter en gang har blitt så kjent i den ganske verden. Det gleder mitt gamle Fredrikstad-hjerte.

Nå begynner arbeidet med å skaffe sponsorer.

- Neste års arrangement blir ikke billig, konstaterer han.

Artikkeltags