Fire ulike kunstnere på ØKS

Spesielt: Trine Mauritz' bruk av struktur og farger gir en egen opplevelse av striper og  dynamikk.

Spesielt: Trine Mauritz' bruk av struktur og farger gir en egen opplevelse av striper og dynamikk.

Artikkelen er over 2 år gammel

Fra 21. januar og nesten to måneder fremover kan du se fire kunstneres verk utstilt i lokalene til Østfold Kunstsenter. Og du får fire svært ulike innfallsvinkler.

DEL

Lokalene deles av Trine Mauritz' tekstiler, Jan Brændes malerier, digitale trykk og objekter, Alejandra Mendez' arkitektur-installasjon og Kristin Rombergs tegninger. Romberg bruker av overskuddet til «The power of going up» som hun har drevet sammen med Ingrid A. Tronstad i snart fire år, og inntar kafeen i første etasje.

Les også:

Mauritz skal vise tre monumentale telstyiler, og ber deg som betrakter å undersøke hva du finner av striper, flater og farger. Hun søker etter lys og og dynamikk, og gjerne med transparente farger.

Brænde er et velkjent navn i Fredrikstad og distriktet. Og han velger en utstilling der han plukker frem ting fra skriverbordet og andre steder. For han har mange notater og skisser, bilder og brev. Det kan det bli nye bilder av, og han benytter digital trykk for første gang. Du vil også se malerier som viser referanser hans reise.

Masterstudenten Mendez fra Akademi for Scenekunst på Høyskolen i Østfold skal vise frem en installasjon hun mener du ser mye mer av på avstand. Hun  velger å bygge i papp, og forsøker skape spennende teksturer med en effekt. Hun  passet på i fjor høst å lage en helt spesiell kloss med åpninger du kunne flytte, og der lyset skapte uttrykk fra både innsiden og utsiden.

Utstillingen kan nytes fra onsdag til søndag, frem til 5. mars.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags