Gå til sidens hovedinnhold

Økologisk festival for første gang

Artikkelen er over 13 år gammel

Månefestivalen følger miljøtrenden og satser på økologisk mat og drikke under musikkfesten i slutten av juli.

– Vi kommer til å etablere en økologisk sone på torget i Gamlebyen. Her vil vi servere både økologisk mat og drikke, opplyser festivalens miljøansvarlig, Torill Frydenlund.

Fra Østfold

Siden 2001 har Månefestivalen hatt miljøet på dagsorden. For første gang blir serveringstilbudet hundre prosent økologisk basert. All mat og mye av drikken som selges på torget under festivalen er økologisk fremstilt, blant annet skal det selges økologisk øl og vin.

Grønn lunge

– Vi tar det nærmest for gitt at festivalpublikummet vil sette pris på denne profileringen av sunn og miljøvennlig mat og drikke, sier Frydenlund.
Også andre store musikkfestivaler som Hove, Øya og Quartfestivalen satser tilsvarende økologisk.
Månefestivalen tar mål av seg til å omskape torget i Gamlebyen til en grønn og frodig lunge i løpet av de tre dagene festivalen varer.

Har fått støtte

– Vi satser på kvalitet hele veien. Ikke noe plast- og juggel. Vi skal bygge opp et visuelt og estetisk miljø som er tilpasset Gamlebyens historiske preg. Publikum skal få inntrykk å være en del av en gammeldags torghandel, sier Frydenlund.
Festivalen har mottatt 50.000 kroner i støtte fra fylkesmannens landbruksavdeling og 5.000 kroner fra Fredrikstad kommune. Pengene skal brukes til innkjøp av utstyr som kan benyttes i mange år fremover.

Variert meny

I tillegg til to serveringssteder og en økologisk bar, vil torget også få en liten, akustisk scene. Videre vil det bli utplassert torgboder, og publikum vil få muligheter til å kjøpe økologiske produkter, håndverksvarer, planter osv.
– Hvordan blir menyen?
– Variert, tror vi. Folk vil kunne kose seg med kongeøstersopp, eggprodukter i ulike varianter, hønsekjøtt, oksehamburgere og mye annet økologisk snadder, reklamerer Torill Frydenlund.
– Men vil folk kjøpe dyr økologisk mat?
– Maten er ikke dyr! Da jeg så prisene, ble jeg veldig overrasket over hvor lave de var.

Kommentarer til denne saken