Hotell City er åstedet for Fredrikstad sjakklubbs tiende NM-arrangement.

600 deltakere

Nærmere 600 sjakkspillere i alle aldre fra fjern og nær skal i løpet av lørdag og søndag spiller 10 partier hver, før Norgesmestrene kåres. søndag ettermiddag.
– Det er et stort arrangement for oss, men ekstra morsomt, siden det er vårt tiende NM-arrangement, sier Bjørn Berg Johansen, som lørdag formiddag gjorde så godt han kunne i sekretariatet på Rica City Hotel for å ajourføre fortløpende resultater på nettsiden www. sjakk.net.

Fra åtte til 80

Deltakerne fra A-gruppen og ned til de lavere grupper har et stort adersspenn, fra åtte år og til åtti og vel så det, noen tar det meget alvorlig, andre er med fordi de vil samle erfaring eller bli flinkere.

(saken fortsetter under bildet)

Thyra Kvendseth (8) deltar i sitt aller første hurtigsjakk-NM.

I sistnevnte gruppe spiller Thyra Kvendseth (8) fra Oslo.
– Det gikk ikke så bra med det første partiet. Jeg tapte. Men det er ni partier igjen, sier debutanten. Hun har spilt sjakk i to år.

Må være i form

Jon Ludvig Hammer, som tilhører det eksklusive sjakkselskap Grandmaster - han er den tiende nordmann som har oppnådd et slikt nivå - sier til Fredriksstad Blad at hurtigsjakk er svært annerledes enn vanlige sjakkmesterskap.
– Det gjelder faktisk å legge seg tidlig og å være på hugget akkurat den dagen, sier han.
– Er du i form til å ta din tredje NM-tittel?
– Jeg har jo gode erfaringer med Fredrikstad fra før, siden jeg har tatt to NM-titler her tidligere, og jeg vant det første partiet lørdag formiddag, sier han.
Mesterskapets første seier hanket han inn på en halv time.
– Jeg kommer til å få konkurranse fra en latvisk spiller, dette er et åpent mesterskap der alle kan delta, men jeg skal gjøre mitt beste og er optimistisk i forhold til en ny NM-tittel, sier Hammer.