Erics fristelse

Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Regissør Eric Magnusson (33) omkranses av vakre kvinner på Hankø i sommer. Men i oppsetningen han drømmer om er det bare menn.

DEL

– Åtte dresskledde menn, med hver sin gønner, i to timer. «Reservoir Dogs» av Quentin Tarantino adoptert til scenen. DET hadde trukket folk. I hvert fall ville jeg gått på det.

Slik beskriver Eric Magnusson sin drømmeoppsetning hvis fylkesscenen på Værste blir en realitet, og han fikk regissere åpningsforestillingen.

Del på Facebook

Forbi oss går Maria Mohn og Eirin Forsberg i bare undertøyet, og gjør seg klare til intimdans med strippestanga. I kveld har kabareten «Fransk åpning» première på Hankø fjordhotell, og det aner oss at Fredrikstad har fått en regissør som har nye tanker i hodet.


Krevende å regissere teater


Etter sju år i produksjonsstaben til Harald Zwart har Eric Magnusson tenkt å satse som regissør på egen hånd. Den sexy, farsepregede kabareten om livet bak kulissene på en strippeklubb i Paris i mellomkrigstiden er hans første regioppdrag etter han kom hjem fra to års utdanning ved den nasjonale filmskolen i Montreal, Canada.

– Jeg liker kombinasjonen å jobbe med både teater og film. Men jeg synes det er mer vanskelig å jobbe med teater. Det er et ærligere uttrykk. Ingen scener kan tas på nytt, eller klippes i ettertid. Men det gjør teater også så spennende å jobbe med, smiler han.
 

Jobbet med «Lange flate»


Da Eric vokste opp i Gamlebyen på 1980- og 90-tallet var teatertilbudet for barn og unge i Fredrikstad magert i forhold til i dag. Men kameratgjengen tok skjeen i egen hånd.

Sammen med blant andre Fredrik Ball (Pleasure), Andreas Ihlebæk og Jon Øystein Flink, begynte Eric å lage sketsjer og sanger. Innen russerevyen skulle lages i 1996, hadde de sitt eget produksjonsmiljø, og fulgte opp i årene etter med flere helaftens revyer og musikaler i Fredrikstad.

På 2000-tallet studerte han film- og teaterdramaturgi i Århus, og fikk jobb i Harald Zwarts selskap Motion Blur. Eric hadde ansvaret for å finne skuespillere og fylle rollene i «Lange flate baller 2».
 

Har lært av Harald Zwart


– Harald er en super fyr og en god leder. Han er dyktig på film, og vet å ha det moro når han jobber. Det smitter over på staben, og jeg tror det er en viktig nøkkel til suksessen.

Eric har selv regissert en håndfull kortfilmer som er tv-sendt i mange europeiske land, og plukket ut til en rekke filmfestivaler rundt om i verden.

Nå håper han å ta steget opp blant film og reklameregissørene i Motion Blur, samtidig som han etablerer seg som teaterregissør i Østfold.

– Jeg har bosatt meg i Vestby, så det er kort vei til både filmjobben i Oslo og teatermiljøet i Fredrikstad, sier Eric.

Tror på fylkesscenen


Regissøren fryder seg over tanken om en mulig fylkesscene på Værste.

– Når mindre steder som Skien klarer å drive et teater med et fast ensemble, må det vel gå an i Fredrikstad? For det må ikke bli et nytt utleiehus. Kontinuitet i driften, med fulle høst- og vårprogram, er veien å gå. Da vil publikum komme. Vi bør ha både barneteater, store klassikere, samtidsdrama og musikaler på en slik scene. Hadde vi satt opp «The Producers» i Fredrikstad, ville den gått i månedsvis. Det er jeg sikker på.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags