Gå til sidens hovedinnhold

Bragenominert igjen

Artikkelen er over 8 år gammel

To ganger tidligere har hun vært prisnominert, uten å vinne. Nå krysser Lisa Aisato (31) fingrene og håper at alle gode ting er tre.

Brageprisen henger høyt, og det hadde vært gjevt og ærefullt å vinne den, sier den Kråkerøy-bosatte illustratøren og forfatteren.

I 2010 ble hun nominert til Kritikerprisen for boken «Odd er et egg». Året etter ble hun og Anna Bache-Wiig Bragepris-nominert for boken «Don Fridtjof».

Boken hun nå er nominert for heter «Svalene under isen». Lisa har illustrert og Gaute Heivoll har skrevet teksten.

Poetisk og kjølig

– Dette er en lavmælt historie, poetisk og vakker i formen. Den handler om to barn som utvikler et spesielt vennskap, ja, jeg vil nesten kalle det en liten forelskelse. Historien foregår på vinteren, noe som preger de kjølige illustrasjonene.Faren er fra Gambia, moren fra Oslo.

Selv er Lisa født og oppvokst i hovedstaden men flyttet til Kråkerøy med mannen Einar Børresen (som er fra Hvaler) for to år siden.

Ønsket seg hage

– Vi ville ut av Oslo-gryta, ønsket oss et koselig hus med hage. Det fant vi i Skogveien, i et hus fra 1927.

Lisa Aisato debuterte som forfatter og illustratør i 2008, og det på en noe spesiell måte.
– Jeg var opp under ørene forelsket i Einar, og laget like godt en bok til ham. Han falt pladask, og rådet meg til å ta kontakt med et forlag. Jeg tok ham på ordet, og Gyldendal sa ja til å gi den ut.

Siden den gang har hun vært involvert i 17 utgivelser. Den 18. sender hun til forlaget om en uke. Boken heter «Fugl» og er en melankolsk og litt grotest billedbok for barn.

Tegner i Dagbladet 

For det brede lag er Lisa kanskje mest kjent for å ha laget illustrasjonene til barnebokbokserien om trollet Tambar, skrevet av Tor Åge Bringsværd.

Mange vil også kjenne henne som fast illustratør for Jesper Juuls spalte i Dagbladets lørdagsmagasin.

– Brageprisen deles ut 28 november. Jeg håper å rekke det før jeg skal føde, smiler hun.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.