Silje skriver manus til tv-serien «Side om Side»

Skriver humor: Silje Louise Waters er en av fire manusforfattere som akkurat nå jobber med å utvikle sesong fire av NRK-serien «Side om Side». Sendestart er om ett år.Foto: Svein Kristiansen

Skriver humor: Silje Louise Waters er en av fire manusforfattere som akkurat nå jobber med å utvikle sesong fire av NRK-serien «Side om Side». Sendestart er om ett år.Foto: Svein Kristiansen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

29. august dras tredje sesong av komedien «Side om Side» i gang på NRK. Silje Louise Waters (26) er allerede i full gang med sesong fire.

DEL

Dramatikeren og frilansjournalisten fra Fredrikstad føler selv at hun har havnet midt i matfatet.

Så vidt i gang

– Vi er fire manusforfattere som jobber tett sammen om å utvikle neste sesong. Vi har bare holdt på i litt over en uke, men jeg føler allerede at jeg har fått drømmejobben. Dette er noe av det morsomste jeg har gjort, sier Silje.

Foreløpig vet ikke skuespillerne Jon Almås, Pernille Sørensen, Tore Sagen, Charlotte Frogner, Marie Blokhus og Vidar Magnussen hva Silje og de andre manusforfatterne pønsker på for dem.

Manusskrivingen vil pågå frem til desember mens innspillingen starter i mars neste år. Sendestart for sesong fire blir om ett år.

Seersuksess

«Side om Side» er blitt en av NRKs store humorsuksesser med seertall på opp mot én million. Serien handler om tre par som bor side om side i et nabolag i Skjeberg. Her hjemme er serien blitt betegnet som Norges svar på den svenske tv-suksessen «Solsidan».

– Jeg er stor fan av serien, og nå er jeg med på skrive den. Det er litt uvirkelig, sier Silje som får et spesielt ansvar for episode tre og åtte.

– Vi utvikler serien sammen, men når alle ideer og handlingsforløp er ferdigdiskutert og ferdigknadd, er det jeg som skal skrive ut de to episodene.

Første tv-jobb

– Hvordan fikk du jobben?

– Jeg tok kontakt med dramasjefen i NRK for drøyt halvannet år siden og tilbød mine manustjenester. Etter hvert ble jeg penset inn mot «Side om Side», og i mai i år fikk jeg vite at jeg var tatt ut på manuslaget.

– Er dette din første tv-jobb?

– Ja, og så langt har det vært en udelt positiv opplevelse. Jeg liker den kreative og inkluderende måten å jobbe på. Og så er det stas å jobbe i en ressurskanal som NRK hvor alt legges til rette av kompetente folk.

– Blir du med videre til sesong fem?

– Det vet jeg ingenting om ennå, men jeg har veldig lyst. Å skrive for tv er uansett noe jeg ønsker å fortsette med.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken