Humlekjær slipper nye singler

Innspilling i Halden: Andres Humlekjær tok med seg Ole André Enggrav på doubleneckgitar til Athletic i Halden for innspilling.

Innspilling i Halden: Andres Humlekjær tok med seg Ole André Enggrav på doubleneckgitar til Athletic i Halden for innspilling. Foto:

«Alle ting går over» er tittelen på Humles nye singel som slippes denne uka. Andreas Humlekjær (28) serverer smash-hits fra scenen i Trøndelag Teater, og skal det ut året. Musikken tas frem igjen etter nyttår.

DEL

Hans andre liv er med musikken, og han har fått gode tilbakemeldinger på sitt soloprosjekt Humle. Men det er jo skuespiller han er utdannet som, og jobber som frilanser.

Trippel i Trondheim

Denne høsten er han hyret inn på tre oppsetninger i Trondheim, og farsen «Panikk i kulissene» er nå pakket vekk, og ille populære «Juleevangeliet – Smash Hit Musical» starter nå. Men unge Humlekjær har også rukket med en runde med «Vildanden».

– Det kan føles ganske friskt å ha mer enn én forestilling. Men det er moro med to forskjellige typer stykker også. Nå er farsen begravd og glemt, og vi kan fortsette med nye ting på repertoaret. Trøndelag Teater har den neset største teaterscenen utenfor Oslo som spiller såpass variert. I våres var det «Rai rai i Sherwoodskogen». Da var ikke jeg ankommet ennå, men de solgte over 40.000 billetter, forklarer Humlekjær.

– Men blir du ikke en smule schizofren av å holde på med tre stykker?

– Nei da, det går fint, for det er tydelige forskjeller her. Men det kan være tøft å spille to og samtidig ha prøver med det tredje stykket. Men vi er et ungt ensemble her oppe, og har det gøy. Mitt engasjement varer ut året, så etter nyttår blir det mer musikk. Men først skal jeg slippe et par singler.

Analogt i Halden

Han tok med seg musikerne til legendariske Athletic Studio i Halden. Der ble låtene spilt inn på tape, og det blir mer som i gamle dager. Humlekjær syntes det var særdeles artig å få komme inn i innspillingsrommet. Der kunne de spille det inn live.

– Ofte er vi vant til at vi legger inn et og et instrument. Nå er alt gjort der og da i samme rom, med noe pålegg i bakkant. Nå jobber vi videre. Jeg fikk akkurat Jonas Rohde-Moe inn døra her, så da kan vi fylle formiddagene med musikk. Vi får låne et studio på teatret, forklarer skuespilleren og artisten.

Du ser ham på hjemmebane 1. juledag. Da skal Åges Danseband underholde på Båthuset Scene.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags