I Engelsviken vil de ha jamkvelder

Populært: Engelsviken vil ha underholdning i mørketiden også. Omtrent hver 12. person over 18 år er på jam med Toini Knudtsen og Arne Ertnæs. Innehaver Christine Alexander (i midten) er glad for at folk bruker Engelsviken Brygge utenom sommeren.

Populært: Engelsviken vil ha underholdning i mørketiden også. Omtrent hver 12. person over 18 år er på jam med Toini Knudtsen og Arne Ertnæs. Innehaver Christine Alexander (i midten) er glad for at folk bruker Engelsviken Brygge utenom sommeren. Foto:

Toini Knudtsen og Arne Ertnæs lokker nærmere ti prosent av innbyggerne i Engelsviken til sine spillekvelder. To arrangementer har vært godt besøkt, og flere skal det bli.

DEL

For ifølge geomatikkavdelingen i kommunen, så har Engelsviken lokalsamfunn en innbyggermasse på 1.413. 1.125 av disse er over 18 år gamle. Så regnestykket tilsier at med 112 og en halv gjest, så er det ti prosent som kommer til andreetasjen på brygga. Men så mange er det ikke plass til, så de får nøye seg med drøye åtte prosents fremmøte utenom sommersesongen.

– Vi hadde 90 gjester den første kvelden, og 75 den andre. Det synes jeg er bra, sier Toini Knudtsen, frontkvinne i Toini and the Tomcats, der blant annet Martin Caspersen er medlem, og mye av musikken skriver seg fra 50-tallet.

Nissa kommer

De to første gangene denne høsten var det Toini og Arne med venner som bød på musikken, og det ble en planlagt jam med løs jakke. Men 3. juledag og etter nyttår er det planlagt mer, og Nissa Nyberget rekker innom med en førjulsjam onsdag 22. november. Da kan spillegjestene stikke innom og få et friminutt.

Magnus Berg, den unge gitarvirtuosen fra Skiptvet kommer 16. november og 1. desember er Kari Svendsen med spillehjelp på plass.

– Det var nesten litt villvest her i sommer. Mange gjester fikk rett og slett ikke plass i lokalene etter Taube-forestillingen. Og Nissas idé om spilleglede for åpen mikrofon hver mandag under Taube-ukene har slått an, med over 30 gjester innom scenen, forteller Alexandersen.

Vil prøve hver måned

Lederen legger ikke skjul på at det kan være tøft å drive vinterstid, for mange kunder tror de bare holder åpent om sommeren. Så derfor ble det en egen arbeidsgruppe, bestående av Alexandersen, Knudtsen/Ertnæs, Øivin Fjeld og Nissa Nyberget. De drodlet litt om hva de kunne finne på for å lokke folk ut av sofaen et par ganger i måneden. Januar er det stengt, men fra februar er det nye sjanser.

Vil bidra

– Vi har jo vært med på jammen her i tre år, så dette ville vi gjerne være med og bidra til, sier paret som bor like ved, og som har hygget seg i Engelsviken i 15–16 år nå.

De har sett at det er mange ansikter som kommer igjen, og de er overrasket over hvor mange flinke folk som dukker opp og vil være med.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags