– Dette kommer til å bli et kjempekick!
Kåre Vestrheim sitter og klunker på gitaren sin. Det er en snau time før spellemansvinnerne «Locomotives» skal entre scenen i lille sal på St. Croix, og bandet «Moys» er allerede i full gang med å få opp stemningen under scenelysene.
– Det er veldig sjeldent at vi spiller på steder der det ikke er 18 årsgrense. Å spille for denne aldersgruppa gir et helt annet kick. Dette skal rocke!

New York og Fredrikstad

Per Dekkow, Georg Bullio, Kåre Vestrheim, Hans Christian Stork og trommisen med kunstnernavnet Ell sitter fornøyd å momser i seg middag fra St. Croix huset. Tross forsinkelsen på grunn av at de gikk tom for diesel, tar de det helt piano.
– På turneen vi hadde i Amerika i fjor spilte vi 130 konserter. Ofte er det tre og fire band hver kveld som spiller på samme sted, og da har man ikke tid til å sumle med å rigge utstyr og drive lydsjekker. Fem minutter opp, to minutter ned, sier Vestrheim om nye vaner.
– Har Amerika turneen forandret gruppa?
Rundt bordet gliser de andre medlemmene, og Vestrheim svarer:
– Vi har blitt litt sinnsyke. «Big Brother» er «peace of cake» i forhold til det vi opplevde på turné.
Han rynker på nesa og fortsetter:
– Vi satt i en van i to måneder, fra Los Angeles til New York. De eneste gangene vi var ute av den, var når vi spilte konserter. Da jeg så filmen «Almost Famous» ble jeg skremt. Den hadde farlig mange likheter med vår turné…
Livet i en van har satt flere spor.
– Vi kjenner hverandre på lukta nå, humrer det rundt bordet.

Svett stemning

Etter at «Moyse» hadde fått opp stemningen, fikk «Locomotives» sine fem minutter på å rigge opp. På plassen utenfor summet spente ungdom, før de igjen flokket seg inn i lille sal.
Vokalist Hans Christian Stork fortalte den lille historien om forsinkelse og dieselmangel. Oppspilte øyne fikk spørsmålet:
– Var det bra at vi klarte å komme oss hit til slutt?
Et enstemmig brøl gav «Locomotives» et positivt svar på spørsmålet. Klappene hender og hoppene føtter holdt takten da gruppa fyrte løs med sin første låt.
Låtene som ble spilt, var fra albumene «Spinn» som har fått spellemannspris, «G.R.I.L.L.», «Albert» og EP'en «Halleluja».
Den svette stemningen i lille sal steg til nye høyder da bandet skulle gå av scenen.
– MER, MER, MER!, hoiet ungdommen, og guttene gav smilende etter.
Og ungdommen fikk det de ville ha. «Dritbra», «dødskult» og «helrått» summet ustanselig ved utgangen. Et realt kick ble det jammen, Vestrheim!