Isakstuens roman blir teaterstykke

Fornøyd: Monica Isakstuen gleder seg over at Tiden Norsk Forlag nå gir ut romanen hennes «Om igjen» i pocketutgave, med nydesignet omslag. Foto: Svein Kristiansen

Fornøyd: Monica Isakstuen gleder seg over at Tiden Norsk Forlag nå gir ut romanen hennes «Om igjen» i pocketutgave, med nydesignet omslag. Foto: Svein Kristiansen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Monica Isakstuens kritikerroste roman, «Om igjen», blir teaterstykke. Det bekrefter forfatteren over for FB. Samtidig lover hun en ny roman til våren.

DEL

– Dette er veldig prematurt, men, ja, jeg har skrevet kontrakt med Scenekunst Østfold, og stykket får premiere på Non Stop-festivalen i Moss neste høst, sier Isakstuen.

Blir monolog

Hun skal selv dramatisere teksten, basert på romanen.

– Vi snakker om en monolog, men hvem som skal fremføre den, er ikke bestemt ennå. Heller ikke hvem som skal regissere, sier hun.

«Om igjen», Monica Isakstuens tredje roman, kom ut i fjor høst og fikk jevnt over gode kritikker. VG trillet en femmer-terning og slo fast at dette var en av årets beste bøker.

Ute som pocket

Nylig besluttet Tiden Norsk Forlag å gi ut boken i pocketformat, med nydesignet omslag.

Kort fortalt handler «Om igjen» om den britiske pianisten Joyce Hatto (1928–2006) som lurte en hel verden.

I løpet av sine siste leveår spilte hun angivelig inn over hundre cd-er med klassisk musikk av ypperste merke. Senere ble samtlige innspillinger avslørt som forfalskninger.

Boken hadde et førsteopplag på 2.000 eksemplarer. Det samme opplaget får pocketen.

– Vi har fortsatt stor tro på boken. Monica Isakstuen forteller en spektakulær historie som fortjener et stort publikum. Vi mener at boken har et større salgspotensial enn den har vist til nå, derfor gir vi den ut som pocket med nytt, friskt design, sier forlagssjef i Tiden, Richard Aarø til FB.

Monica Isakstuen debuterte litterært i 2008 med diktsamlingen «Sånn, borte». Året etter kom hennes første roman, «Avstand».

Diktsamlingen «Alltid Nyheter» ble sluppet i 2011 etterfulgt av romanen «Om igjen» i 2014.

Ny roman til våren

– Jeg håper å få ut en ny roman til våren. Arbeidstittelen er «Vær snill med dyrene», sier Monica, uten å ville utdype den noe kryptiske tittelen nærmere.

– Hva kan du ellers si om romanen?

– Ikke mye, dessverre, men det blir ingen roman basert på en virkelig hendelse denne gang. Nå blir det ren fiksjon.

Når hun ikke skriver på egne prosjekter, jobber Monica Isakstuen på Litteraturhuset i Fredrikstad, fortrinnsvis med barne- og ungdomslitteratur. I våres fikk hun Statens Kunstnerstipend på 75.000 kroner.

Artikkeltags