Lattervekkende, men ikke blott til lyst

Valgets kval Brede Bøe driver stor scenekunst på Parkteatret denne sommeren, mener vår anmelder. Foto: Pål Andreassen

Valgets kval Brede Bøe driver stor scenekunst på Parkteatret denne sommeren, mener vår anmelder. Foto: Pål Andreassen

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Sommershowet "Valgets kval" Parkteateret Brede Bøe Regi: Per Olav Sørensen Musikere: Anders Aarum, flygel, pumpeorgel, trekkspill og klokkespill. Erland Dahlen, trommer, perkusjon og sag, Jens Fossum, bass

DEL

Brede Bøe hadde premiere på sitt one-man sommershow på Parkteatret fredag. Anmelderen i Moss Avis oppfordrer også fredrikstadfolk til å se forestillingen.

Brede Bøe viste fra første nummer at han har en sterk og distingvert stemme både musikalsk og i imitasjon av profilerte personligheter fra det offentlige rom. Teksten hadde mange og gode poeng. Disse ble understreket av et tilbakeholdt kroppsspråk med en artikulert mimikk.

Mesterlig var Kommikasjonsriver'n hvor Brede Bøe imiterte far Stoltenberg med tidligere oppdrag i "Helsevagina", som ga mer eller mindre gode råd til sin statsministersønn. Han kom bl.a. inn på "snikmusifisering" i politiet og hva som kan hende når man overtar ved kanten av stupet med intensjon om å gå et langt steg fremover. Her var ikke lang mellom gode poeng som fikk latteren til å runge i salen.

Scenerommet var rammet inn av hvite gardiner et raffinert og spennende utgangspunkt for lysdesigneren Ole Jacob Lindberg som hadde boltret seg med fargesterk lyssetting. Lydbildet fra de tre musikerne medvirket sterkt til å gi forestillingen kvalitet. De fikk en sprek presentasjon og musikken svingte fra første stund. Spesielt Erland Dahlen utstrålte en glad gjøglerlyst både mens han trakterte sagen og trommesettet.

Herlig var klokkerens rapport fra sin hverdag, der også kirkens sakramenter var innspunnet i markedstenkningens lenker. Ved dåp gir det både faddere og muddere noe å stri med og ved bryllup får de som vil forenes i sakramentets bånd en utilsiktet valgfrihet.
Den lokale tilknytting fikk plass med tekst og bilder på skjerm midt i scenerommet. Her fikk vi se kjente lokale stamsteder, men i dette nummeret ble intensjonen mellom å knytte det lokale til det globale å gape for høyt etter min vurdering.
Fittness-kurset har vi blitt presentert for tidligere og de nye elementene var ikke tilstrekkelige til å gi dette innslaget en selvfølgelig plass i et ellers sprekt show.

Grepet og fremføringen av Rødhette og Ulven ga full uttelling. Her var både imitasjon av advokat Staff og koblingen mellom eventyret og den lokale kamp mellom sauebønder og forkjemperne for villdyrenes eksistensbe-rettigelse mesterlig hand- tert.
I Fristerinnen henspeiles det til Siv Jensen. Hun fremstilles som en karakter som etter hvert forvandlet seg til det ugjenkjennelige.
I Stortingslaget sendte Brede Bøe mange baller i forhold til plassering og vurdering av stortingsrepresentantene og hvor de best kunne ha vært plassert på en fotballbane. Spørsmålet som i denne henseende ble stilt åpent var, hvordan kan de prestere best sammen?
Det er en forestilling som åpner latterdøren, men den er ikke tannløs.
Bruk sommeraftenen godt, gå og se sommershowet på Parkteateret!

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags