– Tv er skumlere enn teater

Ektepar: Monica Hjelle fra Fredrikstad er gift med Nils Jørgen Kalstad i dramaserien «Kampen for tilværelsen» som har tv-premiere 10. september. Foto: Thomas Ekström

Ektepar: Monica Hjelle fra Fredrikstad er gift med Nils Jørgen Kalstad i dramaserien «Kampen for tilværelsen» som har tv-premiere 10. september. Foto: Thomas Ekström

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

10. september dukker hun opp i tv-ruta, og returnerer ukentlig utover høsten. Monica Hjelle har en av de bærende rollene i det nye NRK-dramaet «Kampen for tilværelsen».

DEL

Gjennom åtte episoder før jul og like mange etter, følger vi den øvre middelklassens små og store problemer. Det meste foregår i Ullevål Hageby der de bemidlede bor tett.

LES OGSÅ: Drap på scenen.

Mye å le av

– Jeg vil kalle det et drama med en mørk og satirisk undertone. Her er mye å humre av, men noen komiserie er det ikke, sier Hjelle.

Vi følger fem par og en sympatisk polsk språkekspert som intetanende havner opp i nordmennenes kamp og slit for den barske tilværelsen i Norge anno 2014.

Monica spiller karakteren Margareth som er gift med Odd-Einar (Nils Jørgen Kalstad).

– Vi er det lykkelige og harmoniske paret, i hvert fall i begynnelsen, men tilværelsen forandrer seg når vi begynner å slanke oss. Etter hvert tar hysteriet overhånd og ting begynner å gå fryktelig galt.

–Tv er skummelt

Monica Hjelle har en lang skuespillerkarrière bak seg, men hun har stort sett vært et scenemenneske. «Kampen for tilværelsen» er hennes første store tv-rolle.

– Tv er mye skumlere enn teater. Frykten for å overspille ligge der hele tiden, men det er også moro og utfordrende, sier Monica, som ikke får sett premièren.

– Da befinner jeg meg på scenen i Bodø der vi (Riksteateret) har urpremière på forestillingen «Norsk Reisning». Og det er i grunnen helt greit. Det er aldri moro å se seg selv på tv.

Forfattertrioen Erlend Loe, Per Schreiner og Bjørn Olaf Johannessen står bak serien. På skuespillerlisten finner vi navn som Lena Kristin Ellingsen, Mads Ousdal, Trine Wiggen, Nils Sletta og Jannik Bonnevie.

Et team på fem regissører har fordelt de 16 episodene mellom seg. Marit Moum Aune, som tidligere har hatt ansvaret for oppsetninger i Brottet på Hvaler, har regissert de tre første episodene.

Artikkeltags