Tredje rommet de skaper

Nytt rom: Heidi Marie Wien (til venstre) og Kine Lillestrøm jobber med sine særpregede malerier og installasjoner frem mot åpning lørdag.Foto: Thomas Hörman Arntsen

Nytt rom: Heidi Marie Wien (til venstre) og Kine Lillestrøm jobber med sine særpregede malerier og installasjoner frem mot åpning lørdag.Foto: Thomas Hörman Arntsen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Fra før av har de satt sitt preg på rom i Oslo og i Moss. Nå er turen kommet til Fredrikstad og Østfold Kunstnersenter.

DEL

Kine Lillestrøm og Heidi Marie Wien samarbeider tett. I andre etasje i Fergestedsveien 5 har de skapt et rom som kan sette deg på prøve. Ikke alt er snorrett, og det kan være duket for et og annet synsbedrag. De er opptatte av lyset, og mye av kunsten er skapt i rommet etter ankomsten 1. januar. Lørdag kan du se resultatet av arbeidet fra atelieret i naborommet.

Del tre

Faktisk er det del tre av det som startet på Galleri BOA i Oslo med et skjevt vinylgulv. Kunstnerne fortsatte deretter med et maleri på en tynn plastduk som løp gjennom flere rom på Punkt Ø i Moss – og som byttet uttrykk etter lyset.
– Vi har skapt mye med pensel eller kvist denne gangen, men også mer tradisjonelle malerier og et sideblikk på arkitektur, forklarer Wien.

Nytt og gammelt

Karl O. Orud fra Halden kommet til Kafé Nyt med noe nytt og noe gammelt. Han har valgt skogsinteriør, men også særgen blysats og noe fragmentarisk med blandede teknikker. Noe av det krevende, mens naturen vil gi deg grønn ro.
Ved siden av Nyt stiller Ine Harrang ut. Hun har valgt spennende glasskunst som er skap i smelteovner og fraktet til byen.
– Jeg måtte lage seks stykker for å få med meg tre som holdt. De er tunge og tåler ikke all verdens juling. Men jeg blander også opp med trebåter fra en lokal kvinne fra Molde, sier Harrang.
ØKS
Østfold kunstnersenter (ØKS) er en formidlingsinstitusjon for samtidskunst for hele Østfold.
ØKS skal arbeide for økt bruk av, kjennskap til og forståelse for samtidskunst av høy kvalitet.
I 2013 representerer ØKS 135 profesjonelle kunstnere med en voksende andel unge aktører.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags