Tidlig desemberstemning

Julestemning Ole Edvard Antonsen og Sølvguttene spilte og sang for en tilnærmet fullsatt Fredrikstad domkirke lørdag kveld. Begge foto: Kent Inge Olsen

Julestemning Ole Edvard Antonsen og Sølvguttene spilte og sang for en tilnærmet fullsatt Fredrikstad domkirke lørdag kveld. Begge foto: Kent Inge Olsen

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Du vet det nærmer seg jul når Ole Edvard Antonsen tar med seg Sølvguttene til byen.

DEL

Det var fullt hus og andektig stemning i Fredrikstad domkirke lørdag kveld, da Antonsen med band og kor spilte julen inn.

Riktig nok er vi fortsatt i november, men Antonsen er på turné i forbindelse med platen «Desember Stemninger», som kom i 2009.

Over 500 mennesker trosset kulden og lot seg varme av Antonsens silkemyke trompettoner.

Antonsen har med seg forskjellige gjester underveis på juleturneen, som også har fått tittelen «Desember Stemninger».

Blant annet har han med Ole Paus på tilsvarende turné senere i desember.

I Fredrikstad var Sølvguttene på plass.

Bortsett fra innledningen hvor Antonsen spilte alene med bandet sitt, var de delaktige i hele konserten, helt frem til avslutningen med «Deilig er jorden».

FFK

I løpet av den times lange opptredenen, var de innom både tradisjonelle julesanger, klassisk musikk og låter fra Antonsens tidligere plater.

Det var i det hele tatt en hyggelig setting for et voksent publikum og Antonsen hadde heller ikke unngått å legge merke til fotballjubelen de siste dagene.

– Det gleder et fotballhjerte at FFK er tilbake i toppdivisjonen igjen, sa han til stor applaus.

Til tross for at han sydde sammen forestillingen med fortellinger og anekdoter underveis, om alt fra en enorm flyinteresse til Statoil-pølser som julemat, var det selvsagt som musiker Antonsen glimret mest.

Trompettonene treffer så godt at man nesten skulle tro de var spilt inn på forhånd.
Det er ikke ment som en insinuasjon på at de var det, men mer en beskrivelse av hvor dyktig han er.

På viddene

Selv om det var julemusikk og sakrale toner som tok mesteparten av konserten, var kveldens kanskje største høydepunkt knyttet til Antonsens drøm om å fly F16.

Den drømmen fikk han innfridd for sju-åtte år siden, noe som resulterte i låten «Vidda».
Spesielt arrangert for Sølvguttene, med drivende perkusjon og et drømmende trompettema, var det nesten så man kunne føle at man svevde over Finnmarksvidda.

«Desember Stemninger» viste seg å bli en bredt anlagt julekonsert, med alt fra den tyske julesangen «Still, still, still» til «Bjelleklang»og «Glade jul» og Sølvguttene med levende lys.

Så da er det bare å ta julen fatt, med en liten innvending.

Sikten fra de bakre radene i Fredrikstad domkirke var ikke bra og mange hadde vanskeligheter med å få med seg hva som skjedde på scenen.
Men akustikken var i hvert fall god ...

Les også: Her er årets Lucia

Les også: Blomster-Finn forbereder deg til jul

Les også: FB kårer årets juleutstilling

Artikkeltags