Teater 4 tilbake på scenen

På gamle tomter: Henrik Melsom (fra venstre), Solveig Reholt, Turid Flage og Kri Tangen har noen hundre timer sammen på scenen. Begge foto: Are Bye

På gamle tomter: Henrik Melsom (fra venstre), Solveig Reholt, Turid Flage og Kri Tangen har noen hundre timer sammen på scenen. Begge foto: Are Bye

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

De gode historiene var mange da kjerneensemblet i teater 4 kom sammen for å mimre om gamle roller og morsomme opplevelser.

DEL

Henrik Melsom har overlevert en rekke gamle teater 4-plakater til Blå Grotte. Nå har de kommet til heder og verdighet, i glass og ramme «back stage».

– Vi ville gjerne takke for bidraget, og hedre denne gjengen for alt de har gjort for byens kulturliv, sa virksomhetsleder ved Blå Grotte, Heidi Kulsli.

Begynte i 1971

Høye snitter, kaffe, bakst og gode minner gjorde at det ble en teaterlunsj av de sjeldne.

– Vi startet teater 4 i 1971, og det ble veldig mange produksjoner frem til vi avsluttet med «Pygmalion» i 1995. Å se plakatene på veggen er fint, sier Henrik Melsom.

I dag forbinder nok de fleste Fredrikstads teaterliv med revy og lokalhistoriske oppsetninger.

At anmeldere fra rikspressen kom til Fredrikstad for å skrive om oppsetninger som «Hvem er redd for Virginia Woolf» (1983), «En sporvogn til begjær» (1985) og «Kongen og jeg» (1986) sier mye om kvaliteten på det de glade amatører i teater 4 fikk til på stramme budsjetter.

– Virginia Woolf gikk for fulle hus på Mølla. Så ble den tvangsflyttet til Speilet, og fylte opp der også, husker Kri Tangen.

Idealisme

– Alt vi fikk inn av inntekter på barneforestillingene gikk til instruktør på voksenforestillingene. Det var idealisme, sier Turid Flage.

– Det var jobb om dagen og teater om kvelden i årevis. Det var hardt arbeid, men vi hadde det veldig gøy sammen, sier Solveig Reholt med et smil.

Artikkeltags