Team Åge setter standarden på City

Michael Jackson Show på City Scene

Michael Jackson Show på City Scene Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

Lørdag var det igjen duket for Michael Jackson-show på City Scene. Siden FB ikke hadde muligheter til å anmelde premièren er det årets tredje oppsetning av Show à la Michael Jackson som får terningen.
«Show à la»-konseptet har gått noen år nå på City, med blandede tilbakemeldinger. I år har billettsalget skutt i været og City scenes salgssjef Frank Wisur har all grunn til å trekke på smilebåndet.

Se bildegalleri fra forestillingen her

Michael Jackson har vært i vinden siden hans bortgang i 2009. Team Åge har tatt for seg popkongens utrolig store hitsamling før, også vist på City scene. Allerede i åpningsnummeret stråler de en selvsikkerhet på det materialet de presenterer. Det gjelder bare å fenge de skravlende og uoppmerksomme julebordsgjestene.

Aller først skal den største kred gå til bandet. Dette er musikere som kan sine saker, de spiller MJ sine låter så autentisk til tider at en noen ganger skulle tro det var playback av MJs eget band. Det fenger, groover og feiler ikke en eneste gang, enten det er basstakt eller gitarsolo. Bedre komp kan ikke et såpass amatørmessig kor som Team Åge ha og de er helt klart med på å løfte sangernes prestasjoner opp mot den profesjonelle stjernehimmelen.

Likevel er det noe ujevn kvalitet over solistene. Dessuten er lyden i mikrofonene noen ganger for svake og bandet ender med å overdøve vokalen. Inntrykket er at Team Åge er best som samstemt kor. Det vil si, helt til de slipper Tina Zakariassen løs på låter som Bad og Wanna be startin something. Maken til stemmeprakt skal en lete lenge etter. Hun troner langt over resten av koret og når de høyeste og skarpeste toneleier uten problemer. Denne stemmen kler Michael Jackson sine låter og gjenskaper den sjel og atmosfære som popkongen tilførte sin musikk med sin egen særegne stemme.

Vokalist Ole Børud har rykte på seg for å være en fantastisk vokalist, men lever ikke helt opp til forventningene denne kvelden. Stemmen er spak og han bommer på tonene flere ganger. Likevel er det låter han er på høyde med seg selv og sin kollega Zakariassen, særlig når de synger sammen.

Publikum kommer inn i rett modus etter et par låter. det skjer noe magisk til høyre i lokalet når en gruppe unge menn i dress danser med drinkene i været. Det er overraskende mange menn som imiterer popkongen, mens kvinnene slipper håret løs og danser de plassene det er mulighet for det.
Hvis City Scene hadde et dansegulv ville det garantert vært fullt denne kvelden. Det er nesten synd at folk ikke får sjans til å utfolde seg og flere sitter særdeles urolig på stolene sine.
Godt er det da at team Åge har med seg profesjonelle dansere på scenen, som i nesten hvert nummer får utfolde seg med hele sitt repertoar. Her er ikke bare Mj sine karakteristiske danse-moves innøvd, vi får servert både breakdans, hip-hop og jazz-dans. Det krydrer forestillingen og fungerer som en tiltrekkende effekt på lik linje med videoprosjektoren i bakgrunnen samt lyssettingen.

Etter pause når både stemningen blant publikum og på scenen sitt klimaks. Her kommer alle «bankers»-låtene til det samstemte koret. Hitlåter som Thriller, Beat it, Man In The Mirror sørger for en ny prikk på terningen og løfter showet fra en firrer til en femmer. Når så Norges beste Michael Jackson-imitator Kent Olaf Steinhaug kommer inn på scenen og danser Billie Jean og koret etter hvert synger den verdenskjente suksesslåten er ikke sekseren langt unna.

Likevel er det for mye småplukk som trekker ned til at showet kan få toppkarakter denne gangen.

Se bilder fra forestillingen her.

Artikkeltags